Fransa ve Avrupa'dan Türkiye'ye destek paylaşımları

Fransa ve Avrupa'dan Türkiye'ye destek paylaşımları

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, 'gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını' söyledi. Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Sanchez Amor ise, ölenler için başsağlığı dileklerini iletti.

2021.07.30 20:39 - Son Güncellenme: 2021.07.30 20:43 - Güncel
A
Fransa ve Avrupa'dan Türkiye'ye destek paylaşımları

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarında vefat edenler için taziye dileğinde bulundu. Le Drian, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fransa'nın gerekli desteği sağlamaya hazır olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin birçok ilinde çıkan yangınlardan etkilenen Türk halkıyla tam bir dayanışma içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi sunar, seferber edilen sivil savunma güçlerine kolaylıklar dileriz" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği de Bakan Le Drian'ın mesajını Twitter hesaplarından Türkçe olarak paylaştı.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor da sosyal medya hesabında, kalbinin yangınlarla mücadele eden Türkiye halkı, itfaiye ekipleri ve yetkililerle olduğunu belirterek, vefat edenler için başsağlığı dileklerini iletti. Sanchez Amor, "Akdeniz genelindeki bu tehdidi hepimiz çok iyi biliyoruz. Birlikte savaşacağız" dedi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.30 20:39 - Son Güncellenme: 2021.07.30 20:43 - Kübra Coşar-pasif
A