Fransa'daki kahramana Macron'da büyük sürpriz...

Fransa'daki kahramana Macron'da büyük sürpriz...

Fransa'nın başkenti Paris'te 4. katta bulunan bir balkondan sarkan küçük bir çocuk, kahraman bir genç tarafından kurtarıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise kısa süre önce yaptığı açıklamada, kahraman gence Fransız vatandaşlığı verileceğini duyurdu.

2018.05.28 13:54 - Son Güncellenme: 2018.05.28 13:54 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Fransa'daki kahramana Macron'da büyük sürpriz...
00:34 Balkondan sarkan çocuğu böyle kurtardı

İLGİLİ VİDEO

Balkondan sarkan çocuğu böyle kurtardı

Fransa'nın başkenti Paris'te 4. kattaki balkondan sarkan çocuğu binaya tırmanarak kurtaran Malili göçmen Mamoudou Gassama'ya Fransız vatandaşlığı verileceği bildirildi.

BBC'de yer alan habere göre, Gassama'nın hızlı şekilde binaya tırmanarak balkondan sarkan 4 yaşındaki çocuğu kurtardığı görüntüler, sosyal medyada kısa sürede yayıldı. 

Sosyal medyada "kahraman" olarak addedilen Gassama, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı'na davet edildi.

Macron, Elysee Sarayı'ndaki görüşmenin ardından Gassama'ya Fransız vatandaşlığı verileceğini söyledi.  Macron, cesaret madalyası verilen Gassama'nın ayrıca itfaiye eri olacağını belirtti.

Bir binanın önündeki kalabalığı, daha sonra da balkondan sarkan çocuğu gördüğünü anlatan Gassama, "Çok düşünmedim, hemen tırmandım ve onu kurtardım.

Çocuğa neden böyle bir şey yaptığını sordum ama cevap vermedi." ifadelerini kullandı.  Yerel medyada çıkan haberlerde, çocuğun ailesinin olay sırasında evde olmadığı belirtildi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.05.28 13:54 - Son Güncellenme: 2018.05.28 13:54 - HABER MERKEZİ
A