Fransa'da temizlik işçisi mola sırasında yere uzanarak dinlendiği için kovuldu

Fransa'da temizlik işçisi mola sırasında yere uzanarak dinlendiği için kovuldu

Fransa'nın başkenti Paris'te bir temizlik işçisinin mola sırasında yere uzanarak dinlendiği gerekçesiyle kovulması tepki çekti. Fransa'nın önde gelen temizlik şirketlerinden Derichebourg için çalışan Adama Cisse, ayağındaki bir rahatsızlıktan dolayı, öğlen arasında ayakkabılarını çıkartarak kaldırıma uzandı. Ancak Cisse'nin fotoğrafını çeken bir kişi görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğrafın üzerine harekete geçen şirket, "marka imajına zarar verdiği" gerekçesiyle Cisse'yi tazminatsız olarak işten çıkardı.

2020.01.15 16:42 - Son Güncellenme: 2020.01.15 16:42 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Fransa'da temizlik işçisi mola sırasında yere uzanarak dinlendiği için kovuldu

Eylül 2018'de meydana gelen olay sosyal medyada yeniden gündeme gelince, Adama Cisse iş mahkemesine başvurma kararı aldı. Öğlen arasında dinlenme hakkı olduğunu belirten 37 yaşındaki Cisse, yasal olmayan yollarla elde edilen fotoğrafın kovulma gerekçesi yapılmasını da eleştirdi.

Cisse'ye destek için sosyal medyada başlatılan kampanyaya milletvekilleri de destek verdi. Eski bakanlardan Cecile Duflot ise kendisini mecliste uyurken bir görseli paylaşarak, Cisse'nin kovulmasına tepki gösterdi. Oxfam France'ın Genel Direktörlüğünü yürüten Duflot'un destek mesajıyla birlikte, Twitter'da onlarca uyuyan vekil fotoğrafı paylaşıldı.

Adama Cisse'nin siyahi olduğu için ayrımcılığa maruz kaldığı da eleştiriler arasında yer aldı.

Şirket, Cisse'nin işten çıkarılma gerekçesini savunan bir açıklama yaptı ancak tepkilerin ardından Derichebourg'ın borsada işlem gören hisseleri değer kaybetti.

Şirketle çalışan Paris belediyesi de eleştirilerin odağında bulunuyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.01.15 16:42 - Son Güncellenme: 2020.01.15 16:42 - HABER MERKEZİ
A