Fransa'da hükümet, Sarı Yelekliler'in eylemlerine karşı orduyu da seferber edecek

Fransa'da hükümet, Sarı Yelekliler'in eylemlerine karşı orduyu da seferber edecek

Fransa'da terörle mücadele kapsamında görev yapan askeri birlikler, bundan böyle iktidar karşıtı eylemlerini sürdüren Sarı Yelekliler'in cumartesi günü yaptıkları eylemlerde de görev yapacak.

2019.03.21 00:57 - Son Güncellenme: 2019.03.21 00:57 - Dünya
A
Fransa'da hükümet, Sarı Yelekliler'in eylemlerine karşı orduyu da seferber edecek

Fransa Hükümeti Sözcüsü Benjamin Griveaux, terörle mücadelede "Sentinelle programı" kapsamında görev yapan askeri birliklerin, Sarı Yelekliler'in eylemleri sırasında kamu binalarının ve bazı sabit noktaların korunmasında görev yapacağını duyurdu.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talimatı üzerine bu tür bir karar alındığını kaydeden Griveaux, kamu düzenini korumak adına bu ilave önleme gerek duyulduğunu söyledi.

Hükümet, önceki gün başta Paris'in ünlü Champs Elysées Caddesi olmak üzere büyük kentlerdeki bazı bölgelerde Sarı Yelekliler'in gösterilerini yasaklamıştı.

Gecen hafta Champs Elysées Caddesi meydanındaki gösterilerde çok sayıda mağaza ve işyerinin kundaklanması ve yağmalanması bu kararda etkili olmuştu.

Paris Emniyet Müdürü görevden alınırken, gösterilerde olay çıkartanlara verilecek cezaların artırılacağı açıklanmıştı.

Sentinelle askeri misyonu uyarınca, terörle mücadele kapsamında yarısından çoğu Paris bölgesi olmak üzere 7 bin asker 2017 yılından bu yana görev yapıyor.

Askerler, cami, sinagog gibi dini yerlerle, özellikle turistik yerler, müzeler, havaalanları ve garlarda devriye geziyor.

 

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.03.21 00:57 - Son Güncellenme: 2019.03.21 00:57 - Yasin Yüksel
A