Fotofest'te büyük yarış başladı

Fotofest'te büyük yarış başladı

Bursa'da 15 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan '1 Uluslararası Fotoğraf Festivali' (FotoFest) kapsamında düzenlenen ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarına gönderilen eserler, profesyonel sanatçılardan oluşan jüri tarafından değerlendiriliyor.

2011.10.10 15:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Fotofest'te büyük yarış başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen FotoFest kapsamındaki ulusal ve uluslararası yarışmalara katılar eserler değerlendirilmeye başlandı. Uluslararası fotoğraf yarışmasına yurtiçi ve yurtdışından katılan yüzlerce eser, Devlet Sanatçısı ve Fotoğrafçı Ozan Sağdıç, Sanat Yönetmeni Küratör Gültekin Çizgen, Küratör ve Fotoğraf Sanatçısı Jason Eskenazi, BUFSAD Kurucu Başkanı Nihat Küçük ve Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Ceyhun İrgil tarafından büyük bir dikkatle incelendi.
'Geçmişten Geleceğe Bursa' temalı ulusal fotoğraf yarışmasına katılan eserler de Kocaeli Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü Başkanı Özer Kanburoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü Öğretim üyesi Emre İkizler, AFIAP, Hon.FBPS'den Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, BUFSAD Eski Başkanı Güven Aktaş ve Bursa Kent Konseyi Fotoğraf İmece Topluluğu Çalışma Grubu'ndan Koray Türkay tarafından değerlendiriliyor.
Fotoğrafa gönül verenlerin gönderdikleri eserleri tek tek inceleyen jüri üyeleri, en iyi kareyi bulmak için titiz bir çalışma sergiliyor.

"Haydi Bursa fotoğraf yürüyüşüne"
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, değerlendirme çalışmalarını yürüten jüri üyelerini ziyaret etti. Fotoğrafa gönül veren sanatçıları Bursa'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyleyen Pala, Bursa'nın değerli projelerle bölgenin merkezi olacağını kaydederek, "1. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali yürüyüşü 15 Ekim Cumartesi günü saat 16.30'da Cumhuriyet Caddesi İnönü Kavşağı'ndan başlayıp Zafer Meydanı yönünde devam edecektir. Bursalıları kentimiz için çok önem taşıyan bu festivalin yürüyüşüne davet ediyorum" dedi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2011.10.10 15:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A