Fok Duman'da darp izleri var!

Fok Duman'da darp izleri var!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde dün sabah sahilde ölü olarak bulunan Akdeniz foku "Duman'ın" yapılan otopsisinde, ateşli silah izine rastlanmadı.

2013.05.02 21:22 - Son Güncellenme: 2013.05.02 21:22 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Fok Duman'da darp izleri var!

Kesin ölüm nedeni alınan doku örneklerinin laboratuvar incelemesinin ardından belli olacak fok, gömülmek üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi. 'Duman' adlı fokun iskeletinin ise kurulacak olan 'Deniz Müzesi'nde sergileneceği bildirildi.
Alanya Belediye Morgu'nda yapılan otopsiye, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Veteriner Hekimi Erdem Danyer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Mühendisi Dr. Elif Özgür Özbek ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Antalya Bölge Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Erol Karacan ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal katıldı. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı Veteriner Hekimi Erdem Danyer, otopsisinde darp izlerinin tespit edildiğini ancak ateşli silah izine rastlanmadığını söyledi.
Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Mevlüt Kodal ise "Ölü fok balığının otopsi raporu hazırlandı. Şuan için kesin ölüm nedeni belli olmadığından alınan doku örnekleri Antalya'ya gidecek. Yapılacak testlerden sonra ölüm nedeni açıklanacak" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Mühendisi Dr. Elif Özgür Özbek de, "Gömülecek fokun iskeleti 1 yıl sonra 'Deniz Müzesi'nde eğitim ve halkı bilinçlendirmek amacıyla sergilenecek. Derisi kullanılmaz halde olduğu için bu konuda hiçbir işlem yapılmadı" diye konuştu. Otopsisi yapılan fok işlemlerin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Varsak'taki bir arazisine gömülecek fokun iskeleti daha sonra kurulması planlanan 'Deniz Müzesi'nde sergilenecek.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 21:22 - Son Güncellenme: 2013.05.02 21:22 - HABER MERKEZİ
A