Fıtır sadakası miktarı belli oldu

Fıtır sadakası miktarı belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2013 yılı fıtır sadakası miktarını belirledi. İşte ödenecek miktar...

2013.06.29 14:42 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:44 - Yaşam
A
Fıtır sadakası miktarı belli oldu

Prof. Dr. Raşit Küçük'ün başkanlığında toplanan kurul, bu yılki fıtır sadakası miktarını 9,25 TL olarak belirledi. Fiyat hesaplanırken, fıtır sadakasının Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alındı. Mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı da göz önünde bulunduruldu. 9,25 TL olarak belirlenen fıtır sadakası bu Ramazan'ın başlangıcından 2014 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede geçerli olacak.


FITIR SADAKASI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, fıtır sadakasını; Ramazan orucunu tutup iftar etme imkânını elde etmiş olmanın bir şükrü olarak, dinen zengin olan ve Ramazan ayının sonuna yetişen Müslüman'ın belirli kimselere vermesi gereken vacip bir sadaka olarak tanımladı.

Diyanet, fıtır sadakası ile alakalı olarak şu bilgileri verdi: "Kişi kendisinin ve küçük çocuklarının fitrelerini vermekle yükümlüdür. Hz. Peygamber, köle-hür, büyük -küçük, kadın-erkek her Müslüman'a fitrenin gerektiğini ifade etmiştir. Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan Bayramı'nın birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir."

KaynaK: Zaman

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.06.29 14:42 - Son Güncellenme: 2013.06.29 14:44 - boş7
A