Fıtık tedavisinde yeni yöntem

Fıtık tedavisinde yeni yöntem

Mutlak ameliyat gerektiren durumların genellikle felce doğru giden durumlar olduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Aybars Akkor, felç riskinin olmadığı durumlarda uyguladıkları 3'lü yöntem ile tedavinin ameliyatsız mümkün olduğunu söyledi.

2012.12.13 17:18 - Son Güncellenme: 2012.12.13 17:18 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Fıtık tedavisinde yeni yöntem

Ameliyatsız tedavilerde yepyeni bir yöntem olan Antalgictrak, belin yavaş yavaş çekilerek fıtığın geriye doğru gönderilmesi yöntemidir. Bu yöntemle beraber birtakım adımlarında birlikte uygulandığını belirten Op. Dr. Aybars Akkor, "Manuel terapi ve ozon tedavisi de hastaya büyük fayda sağlıyor. Eğer omurga arasında bulunan disklerde birtakım bozulmalar varsa, bu bozulmalar için de PRP yani insanın kendi kanının bu omurgalar arasındaki diske enjekte edilmesi yöntemi oldukça başarı ile kullanılan bir yöntem. PRP, trombositten zengin plasma anlamına gelmektedir. Kişinin kendi kanı ile, hücresel iyileşme sürecini uyarın bir yöntemdir. Kanımızda bulunan trombosit hücreleri esas olarak pıhtılaşmadan sorumlu olup, salgıladıkları büyüme faktörü sayesinde yara iyileşme ve doku onarımında büyük rol oynarlar" dedi. Op. Dr. Aybars Akkor, "Galatasaray kalecisi Muslera'nın, 3-4 hafta sakatlığından dolayı maçlara çıkamaz deniliyordu. Uygulanan PRP yöntemi ile kendi kanı hasarlı bölgeye enjekte edildi ve yeni hücre oluşumu oldu. 1-2 gün içinde de sahalara dönebildi" diye konuştu.

ÇALIŞAN KİŞİLER İÇİN DE BÜYÜK RAHATLIK

Antalgictrak yönteminin her yaştaki hastaya rahatlıkla uygulanabildiğini söyleyen Op. Dr. Akkor, "Bu yöntemin hastaya herhangi bir yan etkisi yok. Sadece daha önce ameliyat olmuş veya beline vida takılmış hastalara daha dikkatli uygulanması ve düşük dozlarda uygulanması tercih ediliyor. Cihaz ile fıtığı yerine sokmak için bel yavaş yavaş çekiliyor. Böylece fıtığın içeri girmesi sağlanıyor. En büyük avantajı haftada 1 ya da 2 kez uygulanıyor olması. Yani fıtığı olan çalışan bir kişinin her gün fizik tedavi gibi her gün tedavi gerektiren bir yönteme başvurması gerekmiyor. Bir saat süren bir işlemle tedavi olabiliyor" dedi. Leğen kemiklerinde eğim olması nedeniyle bir bacağın diğerine göre daha kısa olması durumunda manipülasyon yaparak bunun düzeltildiğini söyleyen Dr. Serdar Erdinç, omurgaların hafifçe açılıp kapatılarak, diskin üzerinde olan basıncın azaltıldığını, hastanın hayata kısa süre de adapte olduğunu anlattı.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2012.12.13 17:18 - Son Güncellenme: 2012.12.13 17:18 - HABER MERKEZİ
A