Fıstık alerjisine çare bulundu

Fıstık alerjisine çare bulundu

ABD'de biliminsanları, 10 yaşında bir çocuğun lösemi hastalığına yakalanıp kemik iliği nakli yaptırdıktan sonra fıstık alerjisinden tamamen kurtulduğunu açıkladı.

2013.11.11 08:29 - Son Güncellenme: 2013.11.11 08:30 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Fıstık alerjisine çare bulundu

 

 

Doğuştan beri fıstığa alerjisi olan, ismi basına açıklanmayan çocuğun mucize iyileşme hikâyesi, Amerikan Alerji, Astım ve İmünoloji Koleji'nin (ACAAI) geleneksel yıllık kongresinde açıklandı.

YENİ BİR UMUT
Doktor Stephen Wells, şunları söyledi: "Yiyecek alerjileri vücudun anormal bir oranda IgE üretmesinin sonucunda ortaya çıkıyor. Hastada elde ettiğimiz veriler, bağışıklık sisteminin gelişimi sırasında kemik iliklerinde yaşanan mutasyonların alerjilerin nedeni olabileceğini gösteriyor. Araştırmamız ağır fıstık alerjisi ile yaşamak zorunda kalan milyonlarca insanın tedavi edilmesi için bir umut doğurdu."

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.11.11 08:29 - Son Güncellenme: 2013.11.11 08:30 - HABER MERKEZİ
A