'Filiz Ersan'ın mezarı otopsi için açılsın' önerisi

'Filiz Ersan'ın mezarı otopsi için açılsın' önerisi

Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan'ın ölümünde, tedavi gördüğü hastanenin ihmali olduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturmada bilirkişi, otopsi için Ersan'ın kabrinin açılması yönünde rapor verdi. Annesine otopsi yapılmasına karşı olmadıklarını belirten Murat Ersan, "Aile olarak otopsinin İstanbul'da daha deneyimli bir kurum tarafından yapılmasını istediğimiz için bu talebi ilk etapta reddettik" dedi.

2015.10.09 16:59 - Son Güncellenme: 2015.10.09 17:11 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'Filiz Ersan'ın mezarı otopsi için açılsın' önerisi

Geçen 1 Temmuz'da böbrek taşı şikayetiyle Marmaris'teki özel bir hastanede tedavi gören 75 yaşındaki Filiz Ersan, ameliyat için hazırlık yapılırken kalp krizi geçirdi. Yoğun bakıma alınan Ersan'ın Muğla'ya sevk edilmesine karar verildi. Ersan, ambulansla Muğla'ya sevkedilirken yaşamını yitirdi. Annesinin uygulanan yanlış tedavi ve ihmal nedeniyle yaşamını yitirdiğini ileri süren Murat Ersan, geçen 11 Ağustos'ta Marmaris Cumhuriyet Savcılığı'na 'ihmal sonucu ölüme sebebiyet' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Savcılık konuyla ilgili inceleme başlattı. Hastanenin kamera kayıtları ve Ersan'ın hastane kayıtlarının bulunduğu dosyaya incelenmek üzere el konuldu. Hastanedeki doktorlar ve Ersan'ın yakınlarının ifadelerinin de alınmasından sonra savcılık, dosyayı Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderip, bir rapor istedi.

Gelişmeler hakkında basına bilgi veren Murat Ersan, adlli tıp uzmanlarından oluşan bilirkişinin dün savcılığa ulaşan raporunda, annesi Filiz Ersan'ın kabrin açılarak otopsi yapılması için öneride bulunulduğunu söyledi. Adli tıp raporunun daha yeni eline ulaştığını belirten Ersan, "Biz annemin ölümüyle ilgili olarak dört ihmalle ilgili savcılığa başvurmuştuk. Ancak şimdi daha fazla ihmalin bulunduğunu görüyoruz. Son olarak otopsi yapılması için Muğla Adli Tıp Kurumu bir istekte bulundu. Aile olarak otopsinin İstanbul'da daha deneyimli bir kurum tarafından yapılmasını istediğimiz için bu talebi ilk etapta reddettik. Otopsiye karşı değiliz, ancak daha deneyimli bir kurumda yapılmasını istiyoruz. İlerleyen günlerde bu talebimiz olumlu karşılanırsa aile olarak otopsiyi kabul edeceğiz" dedi.

Adli tıp raporundaki, annesinin ölümüyle ilgili diğer ihtimaller hakkında ise bir açıklama yapmayan Ersan, kalp krizi geçiren annesini uzman doktorun 8 saat sonra kontrol ettiğini, sevkinin ise 11 saat sonra gerçekleştirildiğini belirtip, ayrıca annesinin kalp krizi geçirdiğinin kendilerine geç haber verildiğini iddia etmişti. Ersan, hastane ve hekim seçme haklarının ihlal edildiğini ileri sürmüştü.

"ÇEVRE İÇİN MÜCADELE VERMİŞTİ"

Marmaris'te çevrenin korunması için verdiği mücadeleyle tanınan Filiz Ersan, birçok çevre olumsuzluğunun yanında yakalandığı kanser hastalığını da yenmeyi başarmıştı. Turistik ilçenin doğal güzelliklerinin korunması için çalışan Marmaris Çevre ve Turizm Gönüllüleri Grubu'nun kurucusu ve başkanı olan Ersan, çevreye karşı duyarlılığı nedeniyle zamanla ilçenin en tanınmış kişilerden biri haline gelmişti. Ünü Marmaris sınırlarını aşan Ersan'a birçok kurum tarafından ödüller verilmişti. Ersan, en büyük çevre mücadelesini ise çoğu ormanlık alanlarda bulunan 42 maden arama ruhsatının iptal edilmesi için vermişti.

RAPORUMUZU SAVCILIĞA SUNACAĞIZ

Annesinin ölümüyle ilgili dosyadaki bilgilerin mezarın açılmasına gerek bırakmadığını vurgulayan Murat Ersan, "Bu nedenle dosyanın daha donanımlı ve uzman ekibe sahip olan İstanbul Adli Tıp Kurumu'na yollanması isteğimizi Marmaris Cumhuriyet Savcılığı da kabul etmiştir. Ancak 80 sayfaya yakın olan dosyayı, ilk defa gördüğümüz hastane raporlarını ve ifadeleri inceledikten sonra Adli Tıbbın da daha rahat çalışabileceği şekilde ve sorunları daha detaylı şekilde ortaya koymak için ek süre istedik ve kabul edildi. Şu an uzman kişiler ve ailemizle her gün dosyaları inceleyerek çalışma yapmaktayız. Bu zamana kadar tahmin ve iddia ettiğimiz her şeyi dosyalardaki bilgilerle kendimiz ispat ettik. Şimdi hukuksal açıdan da ispat edilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Evimiz filimlerdeki CSI (Crime Scene Investigation-Olay Yeri inceleme) laboratuvarına ya da ofisine döndü. Konuyla ilgilenen bütün akrabalarımız, bugün Marmaris'e geldi. Dosya inceleme altında ve 13 Ekim Salı gününe kadar yapacağımız çalışmayı rapor halinde savcılığa sunacağız."

"İHMAL İHTİMALLERİ ARTTI" İDDİASI

Annesinin ölümünden sonra yaptığım basın toplantısında hastanenin dört konuda ihmali olduğunu iddia ettiğini hatırlatan Ersan, "Muğla Adli Tıp Kurumu'nun raporundan sonra bu ihtimaller 6-7'yi buldu. Bunlardan biri de annemin kalp krizi geçirdiği saatte bize haber verilmemesidir. İlk açıklanan dört ihtimalin içinde de olan haber vermeme konusunda özel hastanenin genel koordinatörü Prof. Dr. A.Ö. tüm bilgilerin yoğun bakım ünitesi önünde tarafıma verildiğini açıklamıştır. Oysa kamera kayıtlarında da görüldüğü gibi sadece 01.04'te yoğun bakıma gidip, bir iki dakika neden annemin bu servise alındığına dair bilgi aldım. Bana bilgi veren Dr. Tolga Bey, tetkiklerin yapıldığını, henüz ne olduğunu bilmediklerini ve annemin durumunun stabil olduğunu savcılığa verdiği ifadesinde de belirtmiştir. Annemin kalp krizi geçirdiği ise hastanenin raporlarında belirtildiği üzere 02.30 ve 05.45'te yapılan ölçümlerde netleşmiştir. Bana kimse bu saatlerde haber vermedi. Eğer bu saatlerde annem kalp krizi geçirdiyse neden müdahale edilmedir" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2015.10.09 16:59 - Son Güncellenme: 2015.10.09 17:11 - HABER MERKEZİ
A