Filistinliler Arap Birliği'ni kınadı

Filistinliler Arap Birliği'ni kınadı

Filistinli gruplar, Arap Barış Planı Komitesi'nden bir heyetin, ABD'nin başkenti Washington'da İsrail ile toprak takası ilkesini kabul etmesini kınadı.

2013.05.02 11:13 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:13 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Filistinliler Arap Birliği'ni kınadı

 


Hamas liderlerinden Salah el-Berdevil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyetin İsrail ile toprak takası ilkesini kabul etmesinin Arap liderlerinin siyasi ve ilkesel olarak acizliğinin ifadesi olduğunu savundu. İsrail'in bir karış Filistin toprağında hakkı olmadığını belirten Berdevil, Hamas'ın 20 yıl önce Arap devletleri tarafından onaylanan Oslo Anlaşması'nı reddettiği gibi bu girişimi de reddettiğini ifade etti.

İslami Cihad liderlerinden Hadr Habib de yaptığı açıklamada, bu girişimi kınadıklarını bildirdi. Bunun bir acizlik ifadesi olduğunu kaydeden Habib, Filistinlilerin geri dönüş haklarını elde edinceye ve özgürlüklerini kazanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Üyesi Saib Ureykat ise girişimi memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Ureykat, Katar Başbakanı'nın açıklamalarının Filistin'in uzun süredir sürdürdüğü tutumun bir yansıması olduğunu kaydetti.

Arap Birliği heyeti Washington'da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmüştü. Görüşmeden sonra heyet adına açıklama yapan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir Al Sani, iki devletli çözümün tarafların onayıyla yapılacak bazı küçük değişikler dışında 4 Haziran 1967 sınırları temeline dayanması gerektiğini ifade etmişti. Birlik, 2002'de sunduğu barış planında bağımsız bir Filistin devleti için İsrail'in 1967 sınırlarına dönmesini istemişti. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.02 11:13 - Son Güncellenme: 2013.05.02 11:13 - HABER MERKEZİ
A