Filistinli yaralılar tedavi için İstanbul'a getirildi

Filistinli yaralılar tedavi için İstanbul'a getirildi

Filistin Beyaz Eller Derneği ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistin'deki çatışmalarda yaralanan 7 kişiyi tedavi ettirmek için İstanbul'a getirdi.

2013.04.17 17:15 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:15 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Filistinli yaralılar tedavi için İstanbul'a getirildi

Yaralıları taşıyan uçak, saat 01.00'da İstanbul'a iniş yaptı. Kafileyi Atatürk Havalimanı'nda karşılayan Filistin - Gazze Dış İlişkiler Sorumlusu İsmail Haniye'nin Özel Temsilcisi Issa Alasmar, Türkiye'ye getirilen yaralılar hakkında açıklama yaptı.

Toplam 56 yaralının aşamalı olarak tedavi için Türkiye'ye getirileceğini söyleyen Alasmar, "Yaralıların gerekli tüm tedavilerini yaptıracağız. Ülkelerine sağ salim göndereceğiz. Bu çalışmalarından dolayı Türk hükümetine, TİKA'ya ve özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'de bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden yaralı bir Filistinli, "Sizin de bildiğiniz gibi İsrail askerleri kadın, çocuk, yaşlı demeden saldırıyor. Ben de roket saldırılarının birinde yaralandım. Burada olduğum için çok mutluyum. Yardım eden herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yaralı Filistinliler, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Hastanesi ve Özel Alibeyköy Hastanesi'nde tedavi edilecek. Daha sonra ülkelerine geri gönderilecekler.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.17 17:15 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:15 - HABER MERKEZİ
A