Fidanlar Bursa Gürsu'nun geleceğinde nefes olacak

Fidanlar Bursa Gürsu'nun geleceğinde nefes olacak

"Gürsu'ya Bir Nefes de Sen Ol" sloganıyla, Ericek Adrenalin Park ve Karahıdır Mahallesi'nde, 6500 fidan toprakla buluşturuldu.

2019.11.11 18:36 - Son Güncellenme: 2019.11.11 18:36 - Bursa Bölge
A
Fidanlar Bursa Gürsu'nun geleceğinde nefes olacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturulan 11 milyon fidanın 6500 adeti Gürsu'da dikildi.

7'den 70'e herkesin katıldığı ve Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes" kampanyasına Gürsulular büyük ilgi gösterdi.

Kampanya kapsamında; Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu protokolü, muhtarlar, kamu kurum çalışanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve ilçe halkının katılımıyla 6500 fidan toprakla buluşturuldu.

"11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes" sloganıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında, Gürsu'da, 6500 fidanın toprakla buluşturulmasına öncülük eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi zümrüt yeşili bir Türkiye için bugün buradayız. Fidanların ve ağaçların toprakla buluşturulmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Doğa bize herşeyi sunmakta. Biz insanlarsa doğada yaptığımız tahribatlarla doğanın dengesini bozmaktayız. O dengenin korunması için duyarlı olmak ve doğayı tazelemek için çabalamak hepimizin sorumluluğu. Doğanın dengesinin bozulmadan devam etmesi hepimizin yaşamsal ihtiyaçları için olmazsa olmaz koşul. Ülkemizin her noktasında aynı anda yapılan bu ağaçlandırma çalışmasıyla geleceğimizin nefes almasının temellerini oluşturmuş olduk. Tüm ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.     

Etkinliğin iki farklı rekorla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.11.11 18:36 - Son Güncellenme: 2019.11.11 18:36 - Büşra Dikilitaş
A