Fetih Hareketi'nin kuruluşu kutlandı

Fetih Hareketi'nin kuruluşu kutlandı

Filistin Fetih Hareketi'nin 48. kuruluş yıl dönümü, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde kutlandı.

2013.01.03 22:42 - Son Güncellenme: 2013.01.03 22:42 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Fetih Hareketi'nin kuruluşu kutlandı

Kutlamalar çerçevesinde düzenlenen programa Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyeleri, milletvekilleri, Filistinli grupların liderleri ve çok sayıda Fetih destekçisi katıldı.

Programda söz alan Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Abbas Zeki, Filistin'in BM'de üye olmayan gözlemci devlet statüsü elde edişine dikkati çekerek, ''İsrail'in 65 yıl önce elde ettiği doğum belgesini bugün Filistin de aynı kurumdan tedarik etmiştir. İsrail bizim doğum belgemizi yırtmaya çalışırsa, biz de onunkini yırtarız'' dedi.

Zeki, ''İsrail'in işlediği suçlar sebebiyle yargılanması, 3. ve 4. Cenevre sözleşmelerinin Filistinli esirler için uygulamaya konulması, böylece savaş esirleri olarak tanımlanabilmeleri amacıyla Filistin yönetiminin uluslararası kuruluşlara başvuracağını'' ileri sürdü. Zeki ayrıca Filistin'deki mali krizin 6 ay daha devam edeceği tahmininde bulundu.

Fetih Hareketi'nin kuruluş yıl dönümü Hamas'ın hakimiyetindeki Gazze'de 2007'den beri ilk defa yarın kutlanacak.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.01.03 22:42 - Son Güncellenme: 2013.01.03 22:42 - HABER MERKEZİ
A