"Feryatlarımızı duydular ama yardım etmediler"

"Feryatlarımızı duydular ama yardım etmediler"

Kan donduran açıklama...

2012.12.13 13:51 - Son Güncellenme: 2012.12.13 13:51 - Yaşam
A
"Feryatlarımızı duydular ama yardım etmediler"

Kayseri'de geçen yıl cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 tutuklu ve hükümlünün hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davada tutuksuz yargılanan yanan aracın şoförü C.S. olayın ayrıntılarını mahkemeye anlattı. Tutuksuz sanık C.S, "Yoldan geçenler feryatlarımızı duydu ama yardım etmedi" dedi.

Tutuksuz sanık C.S, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede olayın üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen, o anın şokunu hala atlatamadığını belirtti.

Araçta tekleme sıkıntısı başladıktan sonra yetkili servisi aradığını vurgulayan C.S, şunları kaydetti:

"Araçta benle birlikte 2 şoför bulunuyordu. Aracı Elazığ girişine kadar diğer şoför kullandı. Burada yakıt ikmali yaptıktan sonra aracı ben kullanmaya başladım. Yarım saat kadar gittikten sonra araçta tekleme sıkıntısı başladı. Ben de yetkili servisi aradım. Buradaki ustabaşı, sorunun ya debriyaj balatasından ya da yakıttan olduğunu söyledi. Ben de kendisine yakın zamanda yakıt ikmali yaptığımızı söyledim. Bunun üzerine yakıtı bitirene kadar ilerlememi, yeni yakıt aldığımda sorunun kalmayacağını söyledi."

Aracın yandığını dikiz aynasından gördüğünü ifade eden C.S. şöyle devam etti:

"Yaklaşık 6 saat araç tekleye tekleye ilerledik. Olayın yaşandığı yere geldiğimizde yol kontrolü için dikiz aynasına baktım. Dikiz aynasından arabanın arka kısmının yandığını görür görmez kapıları açan düğmeye bastım ama açılmadı. Bunun üzerine aracı hemen sağa çektim. Ben şoför mahallinin camından çıkarak kapılara dışarıdan müdahale ettim. Arkadaşlar da içeriden müdahale ederek kapıyı kırdık. Aracın arka kısmında askerlerin bulunduğu bölümün kapısını da kırarak askerleri çıkardık. Diğer şoför arkadaşımız araçta bulunan yangın tüpü ile aracı söndürmeye çalıştı ancak alevler birden yükselince yetersiz kaldı."

Araç komutanı İ.B'nin ilk olarak kapıyı açmaya çalıştığını ama araç içerisindeki dumanların yoğunlaşması nedeni ile dışarı çıkmak zorunda kaldığını belirten C.S, "Aracın içerisine diğer şoför arkadaş girdi. Mahkumların bulunduğu odaların kilitlerini açmaya çalıştı fakat aracın içeresi tamamen dumanla kaplıydı ve alevler arka kapıyı da sarıca can havli ile kendini dışarı attı" ifadelerini kullandı.

"Yoldan geçenler durup yardım etmedi"

Mahkumları kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden C.S, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yoldan geçenler durumumuzu görmelerine, feryatlarımızı duymalarına rağmen durup yardım etmediler. Meydana gelen bu vahim olayda ben ve diğer arkadaşlarımın hiç bir kusur ve ihmali söz konusu değildir. Aksine mahkumları kurtarmak için hep beraber canımızı dişimize takarak elimizden geleni fazlası ile yaptık. Ancak gerek aracın güvenlik donanımından kaynaklı sıkı kilitlenme koşulları gerekse araçtaki yangının vahameti bizim mahkumları kurtarmamızı engelledi."

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 13:51 - Son Güncellenme: 2012.12.13 13:51 - Zeynep Çelik
A