Ferhat Tunç hakkında 20 yıla kadar hapis istemi!

Ferhat Tunç hakkında 20 yıla kadar hapis istemi!

Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında Ferhat Tunç diye bilinen şarkıcı Ferhat Tunç Yoslun hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası" yapmak suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

2019.02.15 11:28 - Son Güncellenme: 2019.02.15 11:30 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ferhat Tunç hakkında 20 yıla kadar hapis istemi!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Yoslun hakkında hazırlanan  iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, terör örgütü PKK'nın sözde "yasama organı" konumunda olan  Demokratik Toplum Kongresi (DTK) hakkında detaylı bilgiye yer verilerek,  Yoslun'un DTK'de "şahsiyet" ve "kurum delegesi" sıfatıyla faaliyet yürüttüğü  bildirildi.

Yoslun'un farklı tarihlerdeki DTK toplantılarına katıldığı belirtilen  iddianamede, şüphelinin bu toplantıların yapıldığı binalara giriş-çıkış  yaptığının teknik ve fiziki takip neticesinde tespit edildiği anlatıldı.

Terör örgütü PKK'ya kuryelik yaptığı iddiası

İddianamede, ihbar üzerine yakalanan E.İ'nin bilgisayarında, "KCK  Yürütme Konsey Başkanlığına 2008 yılı Avrupa sahası örgütsel ve mali  çalışmalarımız hakkında bilgilendirme raporudur" başlıklı doküman ele geçirildiği  kaydedildi.

Söz konusu dokümanda yer alanlara ilişkin şu bilgiler verildi:

"Dokümanda terör örgütü PKK/KCK'nın finansmanı kapsamında Avrupa  ülkelerinde terör örgütü adına faaliyet yürütenlere ilişkin bilgiler bulunmuştur.  Terör örgütü PKK'ya finansal destek vermek amacıyla yapılan çalışma ve  faaliyetlerin belirtildiği, elde edilen finans kaynağının örgüte gönderilmesi  hususları ayrıntılı şekilde anlatılmıştır. Raporda, örgütsel faaliyetler  kapsamında gönderilen para miktarı, paraları getiren ve paraların teslim edildiği  kişilerin isimlerinin de yer aldığı anlaşılmaktadır."

İddianamede, Yoslun'un PKK/KCK'ya finansal destek vermek amacıyla  Avrupa'dan getirdiği 2 bin avroyu Mezopotamya Kültür Merkezi'nde bir kişiye  teslim ettiği ve kuryelik yaparak örgütün finansmanına katkı sağladığı  vurgulandı.

Yoslun, teröristlerle çekilen fotoğrafları paylaşmış

İddianamede, Yoslun'un sosyal medya hesabında, Türk Silahlı Kuvvetleri  (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ  mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda,  terör örgütü YPG/PKK'yı destekler mahiyette ve operasyon aleyhine paylaşımlar  yaptığı belirtildi.

Yoslun'un terör örgütü YPG/PKK mensuplarıyla fotoğraf çekerek,  paylaştığına dikkati çekilen iddianamede, şüphelinin terör örgütü mensuplarıyla  irtibatlı olduğunun anlaşıldığı bildirildi.

Sanığın paylaşımlarına ilişkin iddianamede şu değerlendirmelerde  bulunuldu:

"Terör örgütü PKK/KCK'lı teröristlerin ülkemizin farklı bölgelerinde,  çukur kazarak ve barikat kurarak sokakları kapatması, çukurlara ve çevresine  bomba yerleştirilmesi, güvenlik güçlerimize karşı silahlı, bombalı, roketatarlı  saldırıları gerçekleştirmesi, vatandaşların günlük yaşamlarının engellenmesi  üzerine kamu düzeninin tahsisi için yapılan operasyonları örgütün propaganda  faaliyetleri doğrultusunda çarpıtmaktadır. Kürt kökenli vatandaşların devlet  tarafından katledildiği, ezildiği, sömürüldüğü ve tecride mahkum bırakıldığı  yönünde algı oluşturmak, terör faaliyetlerinin meşru olduğuna insanları  inandırmak, vatandaşların devlete karşı kin ve nefret duyguları beslemesini  sağlayarak, devlete küskün kitleler oluşturmak ve bu kitleyi terör örgütünün  saflarına çekmek maksadıyla paylaşımlarda bulunduğu anlaşılmaktadır."

İddianamede, Yoslun'un terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren  yöntemlerini övücü, meşrulaştırıcı ve bu yöntemlere başvurmaya teşvik edici  nitelikte yazılar paylaşmak suretiyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçunu  işlediği ifade edildi.

İddianamenin sonuç kısmında, şunlar kaydedildi:

"Yoslun, örgütsel nitelikteki çeşitli toplantılar ve eylemlere  katılarak devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, toplumsal ayrışmaya sebep  olmak amacıyla halk kitlelerini etkilemeye çalışmıştır. Şüphelinin, herkesin  ulaşabileceği internet ortamında yaptığı paylaşımlarında kamu davası açmayı  gerektirir nitelikte yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmiştir. Şüpheli  tarafından yapılan paylaşımların şiddete çağrı niteliğinde olduğu, ülkemizde  yaklaşık 40 yıldır süregelen terör faaliyetleri dikkate alındığında, yakın  tehlike kriterinin oluştuğu anlaşılmaktadır."

İstenilen ceza

İddianamede Yoslun hakkında, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör  örgütü propagandası" yapmak suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası  istenerek, mahkumiyeti halinde TCK'nin 53/1 maddesinde görülen hak   yoksunluklarına hükmedilmesi talep ediliyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması  kapsamında Yoslun, 14 Ocak'ta Almanya'dan tarifeli uçakla geldiği İstanbul'da  Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmış, Bakırköy Adliyesindeki ifadesinin  ardından serbest bırakılmıştı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2019.02.15 11:28 - Son Güncellenme: 2019.02.15 11:30 - HABER MERKEZİ
A