Fenerbahçe'ye Konya'da büyük şok

Fenerbahçe'ye Konya'da büyük şok

Konya'da Fenerbahçe'ye büyük şok!. Mücadelenin son 15 dakikasına 2-0 önde giren Fenerbahçe, Torku Konyaspor'un muhteşem geri dönüşüne engel olamadı ve sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

2013.08.17 23:30 - Son Güncellenme: 2013.08.17 23:32 - Spor
A
Fenerbahçe'ye Konya'da büyük şok

Konya'da Fenerbahçe'ye büyük şok!. Mücadelenin son 15 dakikasına 2-0 önde giren Fenerbahçe, Torku Konyaspor'un muhteşem geri dönüşüne engel olamadı ve sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Düşük bir tempoda başlayan mücadelenin ilk tehlikesinde Fenerbahçe'nin golü geldi. Emre Belözoğlu ve Moussa Sow'un korner organizasyonunda, son olarak Emre kale sahasına ortaladı. Arka direkte boş kalan Yoseph Yobo, düzgün bir kafa vuruşuyla Fenerbahçe'yi Konya'da 1-0 öne geçirdi.

Golden sonraki bir pozisyonda Emmanuel Emenike, Konyaspor ceza sahasına girdi ve yerde kaldı. Sarı-lacivertlilerin uzun süre itiraz ettiği pozisyonda hakem Tolga Özkalfa, 'devam' kararı verdi.

Ancak Fenerbahçe, baskısını devam ettirdi ve 25'te penaltı kazandı. Sağ taraftan Mehmet Topuz'un pasıyla hareketlenen Alper Potuk, Konya savunmasında Erdal Kılıçaslan'ın müdahalesi ile yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı. Penaltıda topun başına geçen Emre Belözoğlu, düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a taşıdı.
reklam

Farkın 2'ye çıkmasının ardından konuk takım Sarı-lacivertliler, kontrolü tamamen ele aldı. Orta sahadaki pas temposunu artıran ve hakimiyeti elden bırakmayan Fenerbahçe, zaman zaman Konyaspor savunmasının arkasına 3. gol için sarkmayı da başardı. Bu pozisyonlardan birisinde Nijeryalı golcü Emmanuel Emenike, çok iyi hareketlendi ancak son vuruşunda kaleci Itandje'yi geçemedi.

Mücadelenin ilk devresi, Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı ise hızlı başladı. 52'nci dakikada Konyaspor'un İzlandalı forveti Thorvaldsson, Fenerbahçe savunmasının arkasına sarktı ancak vuruşunda kaleci Mert Günok çok kritik bir kurtarışa imza attı.

Bu pozisyondan 2 dakika sonra konuk Fenerbahçe hızlı çıktı. 57'de Baroni'nin pasıyla sol taraftan hareketlenen Alper Potuk, sert vurdu ancak bu kez de Konyaspor kalecisi Itandje başarılıydı.

Itandje'nin kornere çeldiği pozisyonun devamında Sarı-lacivertli ekip, yine gole çok yaklaştı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda önce Alper Potuk topu önünde buldu. Alper'in vuruşunda savunmaya takılan top Emenike'de kaldı. Nijeryalı oyuncu ise iyi vursa da Itandje kalesini gole kapattı.

Ev sahibi Torku Konyaspor, 59'da inanılmaz bir gol fırsatını harcadı. Sol taraftan gelen ortada Thorvaldsson, arka direkte bomboş kaldı. Çok müsait durumda kafa vuruşunu yapan İzlandalı, direğin hemen yanından auta gönderdi.

Konyaspor, 72'nci dakikada penaltı kazandı. Mehmet Topuz'un, Erdak Kılıçaslan'a müdahalesi sonrası hakem Tolga Özkalfa penaltı noktasını gösterdi. Gunnar Thorvaldsson'un penaltısını ise kaleci Mert Günok köşeden çıkardı.

Ancak Konyaspor, kaçan penaltıya rağmen 76'da golü buldu. Yine Erdal Kılıçaslan ceza sahasına girdi ve sert vurdu. Savunmadan seken top Tomas Borek'in önüne düştü ve Çek oyunu yerden bir vuruşla skoru 2-1'e getirdi.

Bu golden sadece 3 dakika sonra Konyaspor'un beraberlik golü geldi. Ali Turan'ın kullandığı taç atışında topu iyi kontrol eden Ali Çamdalı, iyi bir vuruşla maça 2-2'lik beraberliği getirdi.

Ve Konyaspor, 87'nci dakikada maçı 2-0'dan 3-2'ye getirdi. Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Recep Aydın, kısa bir dokunuşla Mert Günok'un üzerinden topu filelerle buluşturdu.

Mücadelenin kalan dakikalarında beraberlik için yüklenen Fenerbahçe, skoru değiştiremedi ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Sarı-lacivertliler, Spor Toto Süper Lig'e kabus gibi bir başlangıç yaptı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.08.17 23:30 - Son Güncellenme: 2013.08.17 23:32 - Ramazan Acar
A