Fenerbahçe'de flaş teknik direktör gelişmesi

Fenerbahçe'de flaş teknik direktör gelişmesi

Fenerbahçe'de Erol Bulut döneminde yaşanan başarısızlık nedeniyle yollar ayrılırken Bulut'un yerine Emre Belözoğlu getirilmişti. Sarı-lacivertliler Belözoğlu'nun tecrübesizliği nedeniyle rotayı yabancı teknik adamlara çevirmişti.

2021.05.27 14:24 - Son Güncellenme: 2021.05.27 14:25 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Fenerbahçe'de flaş teknik direktör gelişmesi

Erol Bulut ile yolların ayrılması sonrasından göreve gelen Emre Belözoğlu'nun on maçlık performansı genel anlamda beğeni topladı.

Sarı-lacivertlilerde hem Sivasspor mağlubiyetiyle şampiyonluğun kaybedilmesi, hem de Belözoğlu'nun tecrübesiz olması sebebiyle başkan Ali Koç yabancı teknik adamlarla temasa geçti.

Camia içinden de başkan ve yönetime Emre Belözoğlu yerine yabancı bir isimle devam edilmesi yönünde görüşler iletildi. Ancak yapılan temaslardan sonuç çıkmadı.

LÖW SONUÇSUZ KALDI 

Başta Joachim Löw olmak üzere Avrupa'nın önde halen birkaç teknik adamı ile yapılan temaslar ilk etapta yüksek maliyetler nedeniyle sonuçsuz kaldı.

Her yabancı teknik adam farklı gerekçelerle teklifi kabul etmezken, idareciler de 10-12 milyon euroyu bulan ücretler nedeniyle geri adım attı.

İBRE BELÖZOĞLU'NA DÖNDÜ 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Emre Belözoğlu'nun şansı arttı. Sürenin azalması, yabancı hocaların yüksek maliyeti ve takımın büyük bölümünün Belözoğlu ile devam etme düşüncesinin ardından genç çalıştırıcı için yeşil ışık yakıldı.

Teknik adam dışında sarı-lacivertli takımda transfer çalışmalarının startı verilirken, Başkan Ali Koç ile Emre Belözoğlu'nun bu harekatı yürüttüğü öğrenildi.

Mayıs ayının sonuna kadar sözleşmesi bulunan Belözoğlu sportif direktörlük görevine dönmüş durumda. Golcü, stoper ve sağ bek ile ilgili girişimler de hemen start aldı.

SÖZLEŞMESİNİN SONUNA KADAR DEVAM 

Başkan Koç ve Belözoğlu bu konuda koordineli şekilde çalışıyor. Sözleşme süresinin sonuna kadar sportif direktör görevini yürütecek Belözoğlu ardından başkan Ali Koç'un teknik adam kararına göre kariyerini şekillendirecek.

YENİ SEZON İÇİN ZİRVE 

Öte yandan yeni sezon planlamasını yapmaya çalışan Başkan Koç takımın önde gelen bazı isimleriyle konuştu, hem geçen sezonun değerlendirmesini yaptı, hem de yeni sezonla ilgili fikirlerini aldı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.05.27 14:24 - Son Güncellenme: 2021.05.27 14:25 - HABER MERKEZİ
A