Fenerbahçe'de Ersun Yanal imzayı attı!

Fenerbahçe'de Ersun Yanal imzayı attı!

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal, kendisi için düzenlenen törenle resmi sözleşmeyi imzaladı. Başkan Ali Koç ve Ersun Yanal, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2018.12.18 15:12 - Son Güncellenme: 2018.12.18 15:12 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Fenerbahçe'de Ersun Yanal imzayı attı!

Sarı-lacivertlilerde 1.5 yıllığına teknik direktörlüğe getirildiği açıklanan ve dün akşam Erzurumspor karşısında taraftarın önüne çıkan Ersun Yanal için imza töreni düzenlendi.

Ali Koç'un açıklamaları:

Dün Soner Ergen isimli taraftarımız tribünden düşerek hastaneye kaldırıldı. Bu olay maçtan bir süre önce oldu. Aldığımız bilgiye göre sabaha kadar bir beyin ve bir omur ilik ameliyatı geçirdi. Operasyonlar başarılı geçti. Ona, ailesine, akrabalarına, camiamıza geçmiş olsun diliyorum. İnşallah bir an önce atlatır.

Maçı kazanıp pozitif duygularla burada olmak isterdik. Ersun Hocamızın biraz sesi kısık. Onu bugün çok yormayacağız ama ben emrinizdeyim bana istediğinizi sorabilirsiniz.

FENERBAHÇE'NİN DURUMU HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI

Hiç tahmin etmediğimiz yerdeyiz. 16. hafta itibariyle bir felaket senaryosu yazın desek herhalde hiç biriniz bu senaryoyu yazamazdınız. Belki 5-0, 6-0 kazanacağımız maçı berabere bitirdik. Takım ruhu eksikliği, transfer yanlışları gibi durumlarla açıklanamaz. Bu hayatın olağan akışına aykırı bir durum.

Göreve geldiğimizden bu yana gelecekte kıymeti anlaşılacak çok önemli işler yaptık ancak sahada alınan skorlar ne yazık ki her şeyin önüne geçiyor. Top çizgiyi geçmeyince ağzınızla kuş tutsanız her şeyin önüne geçiyor. Enerjimizin, motivasyonumuzun da önüne geçiyor. Günlük krizler için vaktimizi oraya harcamak zorunda kalıyoruz. Biz çok büyük bir camiayız. 33 bin kongre üyesi, milyonlarca taraftarımız var. 9 branşta rekabet ediyoruz. Eğitim kurumlarımız var. Basketbolda her sene şampiyon olsak, voleybolda ve diğer branşlarda, futbolda başarı gelmezse diğer her şey göz ardı edilebiliyor. Ben de futbolculara hak edilen mutluluğu vermelerini söyledim.

COCU VE KOEMAN'A TEŞEKKÜR

Sayın Phillip Cocu'ya da hizmetleri için teşekkür ederim. Yolları ayırdığımızda anlayışı, tutumu, duruşu için teşekkür ederim. Geçmiş yıllarda ayrılıklar farklı atmosferde olurdu. Ayrılık rakamları izah edilen gibi değil. Cocu'nun burada olması nedeni ailesi ile ocak ayına kadar Türkiye'de kalmak istemesiydi. Biz de bunu kabul ettik. Geçtiğimiz hafta da fesih şartlarını kağıda döktük. Daha önce de söyledim, tazminat 3 yıllık değil 1 yıllıktı. Zaten Cocu onda da ciddi bir indirime gitti. Gayet medenice ayrıldık. Cocu ileride büyük işlere imza atacaktır. Sadece burada aşı tutmadı. Koeman'a teşekkür ederim. Müthiş liderlik özelliği gösterdi. Sorumluluk aldı, şikayet etmedi.

TARAFTARIMIZA KARŞI MAHÇUBUZ


Taraftarımız takdire şayan bir duruş sergiliyor. Hava şartları ne olursa olsun destek veriyorlar. Takımı ve yönetimi desteklemeye çalışıyorlar. Mahçubuz... Üzgünüz... Ancak hayat devam ediyor bu durumdan çıkacağımızı söyleyebilirim. 

GÜNEŞ YANAL'LA DOĞACAK

Fenerbahçe'deki şartları şu an dışarıdaki hava şartlarıyla bir tutabiliriz. Yağmurlu bir hava, kaygan, ıslak bir zemin. Karabulutlar... Görüş mesafesi kısa ama yarın güneş açacak. Ersun hocamızla birlikte güneş açacak. Ersun hoca son şampiyonluğumuzu kazanan isim. En erken şampiyonluğu kazanan isim... Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin en keyifli maçlarını izlediğim sezona imza attı...

ERSUN HOCA BİZİMLE PAZARLIK ETMEDİ

Ersun hocamızla görüşmemizde ne pazarlık söz konusu oldu ne de menajer bulundu. Kendisi avukat da kullanmadı. Transfer bile istemedi. Sözleşmeyi önüne koyduk, hoca sözleşmeye bakmadı bile. "Fenerbahçe'de yarım kalan bir işim var, 4. yıldızı takmak istiyorum" dedi. Hoca opsiyonu da bize bıraktı.

Transferde gerekirse gözümüzü karartacağız. Devre arasında, önümüzdeki sezon almak istediğimiz bazı oyuncuları transfer edeceğiz. Bu sezonu belki kaybettik ama en iyi yerde bitirip önümüzdeki sezonu kurgulayacağız. Hocam evinize hoş geldiniz. Allah yar ve yardımcınız olsun.

FFP'YE UYAMIYORUZ, AVRUPA'YA GİTMEMEYİ GÖZE ALABİLİRİZ

Ara transfer için 11.9 milyon euro bütçemiz var.

Hocamız gelmeden önce de tabii ki bir planlamamız vardı. Bize en çok uyacak model, 18 ay satın alma opsiyonuyla kiralama. Biz ağzımızla kuş tutsak, FFP kurallarına riayet edemeyeceğiz. Sadece bu sene 60 milyon euro kar etmemiz gerekiyor. Bu tabii ki mümkün değil. Bunu UEFA nasıl yorumlayacak? 31 Ocak'ta görüşmemiz var. Benim anladığım kadarıyla FFP, Türk kulüpleri için başarılı olamamıştır. Benim arzum Türk kulüplerinin Avrupa'nın dışında kalmamasından yanadır. UEFA için de Türkiye'de çok sayıda Avrupa ülkesinden daha fazla taraftar kitlesi var. 

Gözümüzü karartmak ne demek? Gerekirse gelecek sene Avrupa'ya gitmemeyi göze alıp şampiyon olacak kadroyu kurmak demek.

COMOLLI'YLE DEVAM EDİYORUZ

Damien Comolli'den memnun muyum... Memnun olduğum yerler var, olmadığım yerler var. Memnun olmadığım yönler; takım olamadık... Damien Comolli ile devam edeceğiz. Sportif direktörlük müessesesine inanıyorum. Hoca değişse de takımda değişmeyen şeyler vardır.

Esas hayal kırıklığımız transfer ettiğimiz elit oyunculardan verim alamamak. Transfer döneminde herkes Comolli'yi alkışlıyordu. Kim bu elit dediğimiz oyuncular?

Andre Ayew... Marsilya, West Ham, Swansea'de oynamış. Umarım sözleşmesini uzatabiliriz. Zaman ne gösterir bilinmez.

Islam Slimani... Belki de Cezayir tarihinin en golü futbolcu olacak. Leicester'ın en pahalı transferi. Kim tahmin edebilirdi ki Slimani'nin bugün yaşadıklarını yaşayacağını? Yaşadığımız bazı şeyler, izah edilemiyor. 

Gelelim Benzia... 10 numara pozisyonunda birinci tercihimiz değildi. Aldığımızda medyada nasıl olumlu yansıtıldığını hatırlıyorum... Tanınmayacak halde!

Diego Reyes... Meksika'nın kaptanı. La Liga'da yapılan en iyi 4 stoper anketinde Ramos ve Pique ile yarışmış bir isim. Ama hayal kırıklığı...

Bazen yatırım yaparsınız 4'te 1, 4'te 2 başarısız olursunuz. O yüzden yaşadıklarımız için hayatın olağan akışına aykırı diyorum.

Josef de Souza ve Giuliano'yu satmasaydık büyük bir sorumsuzluk olurdu. Yerlerini dolduramadık.

Yönetimde ketum arkadaşlarımız olur. Basına yakın duran arkadaşlarımız olur. Eş, dost arasında kendini tutamayan arkadaşlarımız olur. Yönetim kurulumuz sapasağlam yoluna devam ediyor.

YANAL'LA İLGİLİ GEÇMİŞTEKİ SÖZLERİ...

Ersun hocayla ilgili açıklamamı yaptığımda Phillip Cocu'yla yolumuza devam ediyorduk. Hala sabır gerektiğini, uzun vadede çalışmaya devam edeceğimizi düşünüyordum. 10. hafta itibariyle devam edemeyeceğimizi anladık. Evet fikir değiştirdik. O zaman yabancı hocayla devam etmek istiyorduk.

Hocamızla konuştuktan sonra verdiği tüm cevaplar bizi tatmin etti. Erwin'le devam ederken verebileceğimiz en iyi kararı analiz ettik ve yabancı hoca kararımızdan vazgeçtik. Çok kötü giderken, ligin DNA'sını bilen, Fenerbahçelilik ruhunu aşılayabilecek yerli bir hocanın olması gerektiğini gördük.

Ersun Yanal'ın açıklamaları:

Fenerbahçe'nin büyüklüğü kendi hedeflerinin de büyüklüğündenir. Fenerbahçe Türk sporunun lokomotifidir. Bugün bulunduğu yer futbolla yorumlanacak kadar sığ olmamalıdır. 4. yıldızı takacağız, şampiyon olacağız. Mensubu olduğum camiada bulunduğum için çok mutluyum.

İkinci yarının puan cetveline baktığımızda, ligin yeni başladığını düşünürsek ligin zirvesindeki takım olacağız. Ligi kaçıncı bitireceğimizin matematiğini yapamam ama ikinci yarının lideri olacağız.

Kadro dışı futbolcularımızla ilgili Antalyaspor maçından sonra kararımızı vereceğiz.

Fenerbahçe'nin bir kültürü var. Biz o kültüre ait olmayan hiçbir şey yapmayacağız. Önce keyif vereceğiz sonra sonuç alacağız. İstatistikleri biz belirleyeceğiz.

(2013/14'te) Ben o takımı tek başıma şampiyon yapmadım. Yönetim, taraftar, oyuncular birlikteydi. Yine aynı birlikteliği görüyoruz. O şampiyonluğun çok daha keyiflisini yaşamak için çalışacağız.

2013-14 sezonu şampiyonu Fenerbahçe'dir. Bunun dışında başka bir şampiyonlukla ilgili konuşmadım. Bu konu kapansın.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.12.18 15:12 - Son Güncellenme: 2018.12.18 15:12 - HABER MERKEZİ
A