Fenerbahçe Beko'da basketbolcular ve bazı idari kadro çalışanlarında koronavirüs belirtilerine rastlandı
Fenerbahçe'den yapılan açıklamada erkek basketbol takımında bazı oyuncular ve idari kadro çalışanlarında koronavirüs belirtilerine rastlandığı bildirildi.
2020.03.21 12:53 - Son Güncellenme: 2020.03.21 16:43 - Spor - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Corona virüsten nasıl korunulur? (ÖZEL HABER)
Dünyada gerçekleşen koronavirüs salgınında bir çok sporcu bu salgına yakalanırken, Fenerbahçe cephesinden de bir açıklama geldi.
Fenerbahçe Beko'da oynayan bazı basketbol oyuncuları ve idari kadro üyelerinde koronavirüs belirtilerine rastlanırken, takımın daha detaylı tarama testleri için hastanelere yönlendirildiği belirtildi.
Sarı Lacivertli kulüp konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı.
Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;
Basketbol A Takımımızda yapılan rutin kontroller sonrasında A Takımımızdan bazı oyuncularımız ile idari kadro çalışanlarımızda yeni tip Corona virüs (Covid-19) belirtilerine rastlanmıştır.
Belirtilerin tespit edilmesiyle birlikte sağlık heyetimiz duruma ivedilikle müdahale etmiş, takımımız detaylı tarama testleri için hastaneye yönlendirilmiştir.
Hastane taramaları sonrasında detaylı bilgilendirme kamuoyuna duyurulacaktır.
SON MAÇLARINI KİMLE OYNADI?
Fenerbahçe ligde en son Beşiktaş ve Tofaş ile karşılaşmıştı. Sarı lacivertli ekip, EuroLeague'de ise son 1 ay içinde Valencia, Kızılyıldız ve Khimki takımları ile maç yapmıştı...
Fenerbahçe Beko'nun ligde son maçını yaptığı TOFAŞ'tan açıklama
Bazı oyuncu ve idari kadro çalışanlarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtileri görülen Fenerbahçe Beko'nun, erteleme kararı öncesi ING Basketbol Süper Ligi'nde karşılaştığı son takım olan TOFAŞ'ta genel menajer Tolga Öngören, "Herhangi bir belirtisi olan basketbolcumuz yok. Bütün önlemlerimizi aldık, bekliyoruz." açıklamasında bulundu.
Öngören, Fenerbahçe Beko'nun açıklamasını üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.
Temennilerinin, test sonucunun negatif çıkması olduğunu belirten Öngören, şöyle konuştu:
"Maalesef açıklamayı öğrendiğimiz andan itibaren telefonlarımız susmuyor. Son maçımızı Fenerbahçe ile oynamıştık. Doktorlarımızla görüştük. Yarın maçtan sonraki 8'inci günümüz. Doktorumuz, semptom görülmeden teste girilmediğini söyledi. 5-6 gün daha bekleyeceğiz gibi görülüyor. Herhangi bir belirtisi olan basketbolcumuz yok. Bütün önlemlerimizi aldık, bekliyoruz. Fenerbahçe maçı bittiği gibi Bursa'ya gelip, tesislerimizi önlem amaçlı kapatmış ve idmanları durdurmuştuk."
Tofaş Antrenörü Ene'den koronavirüs yorumu haberini okumak için tıklayınız...

