Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı

Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı

Süper Lig'de kötü gidişe Başakşehir galibiyetiyle son veren Fenerbahçe, 16. haftanın kapanış maçında Kasımpaşa'yı 3-0 yendi. Sarı Lacivertliler'in gollerini eski Kasımpaşalı Mame Thiam (2) ve Ferdi Kadıoğlu attı.

2021.01.04 21:08 - Son Güncellenme: 2021.01.04 21:09 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı

Tartışmaların yaşandığı Başakşehir maçından 4-1 galibiyetle ayrılan ve 15. haftayı bay geçen Fenerbahçe, Kasımpaşa engelini 3-0'la geçti. Sakat ve eksiklerin çokluğu nedeniyle Kasımpaşa maçına farklı bir 11'de çıkan Erol Bulut'un tercihleri, genç teknik adamı yanıltmadı. Maç boyunca Fenerbahçe üstün bir futbol sergilerken; kalesinde büyük tehlike yaşamadı.

İyi başladığı karşılaşmanın 14. dakikasında Mame Thiam'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, Senegallinin 45+1'deki sayısıyla farkı 2'ye çıkardı.

İlk yarıyı üstün geçen Fenerbahçe, 2. yarıda da oyunun kontrolünü bırakmadı. 3. golü ise 86. dakikada Ferdi Kadıoğlu ile buldu. Ozan Tufan'ın kendi ceza sahasına yakın noktadan alıp defansın arkasına gönderdiği topa Ferdi Kadıoğlu hareketlendi. Meşin yuvarlağı ceza sahası sağ ön çizgisi yakınına taşıyan genç oyuncu aşırtma bir vuruşla topu 3. kez Kasımpaşa ağlarıyla buluşturdu. 

Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve Fenerbahçe maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Son 6 haftada 3. kez sahadan galip ayrılan Fenerbahçe, puanını 29 yaptı ve lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.

Son 6 haftada 4 puan toplayabilen Kasımpaşa ise 19 puanda kaldı.

FENERBAHÇE'DE 4 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, ligde son oynadıkları Medipol Başakşehir maçına göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti.

Genç teknik adam, bir süre önce coronavirüs testi pozitif çıkan Serdar Aziz'in yerine savunmada Covid-19 testi birkaç gün önce negatife dönen ve takımla idmanlara yeni başlayan Luiz Gustavo'ya şans verdi. Sarı-Lacivertliler'de Caner Erkin ve Filip Novak'ın eksikliğinde sol bekte ise Sadık Çiftpınar görevlendirildi.

Fenerbahçe'de savunmada oluşan boşluk, orta sahada da değişikliklere neden oldu. Teknik direktör Erol Bulut, Gustavo'yu stopere çekince, o bölgede geçen hafta forma giyemeyen Ozan Tufan'a şans verdi.

Sarı-Lacivertliler'de son lig maçında kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Dimitris Pelkas yeniden 11'e döndü. Erol Bulut, son değişikliğini ise hücumda yaptı. ve Kemal Ademi'nin yerine, uzun süredir forma giyemeyen Enner Valencia'yı görevlendirdi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.01.04 21:08 - Son Güncellenme: 2021.01.04 21:09 - HABER MERKEZİ
A