Fener Rum Patriğini öldüreceklerdi!

Fener Rum Patriğini öldüreceklerdi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'un fethinin 560. yıl dönümünde Fener Rum Patriği Bartholomeos'a suikast düzenleneceği iddiasıyla soruşturma başlattı.

2013.05.09 21:59 - Son Güncellenme: 2013.05.09 22:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Fener Rum Patriğini öldüreceklerdi!

 

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına gelen bir ihbar üzerine başlatıldığı öğrenilen soruşturma kapsamında, Bartholomeos'a suikast düzenleyeceği öne sürülen ve 15-20 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da olduğu tespit edilen Serdar A., gözaltına alındı. Serdar A, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederken, ihbar mektubunda bahsedilen diğer iki kişinin kimliğinin tespiti için çalışmalar devam ediyor.
İstanbul'a gittiler

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen bir ihbar mektubunda, Ağrı nüfusuna kayıtlı Serdar A ile ülkücü olarak bilinen bir kişi ve bir işçinin, İstanbul'un fethinin yıl dönümü olan 29 Mayıs tarihinde, Fener Rum Patriği Bartholomeos'a suikast düzenleyeceği iddia edildi. İhbar mektubunda, şüphelilerin, İstanbul'a giderek keşif çalışmaları yaptıkları öne sürüldü. Yapılan araştırmada, şüphelilerin 29 Mayıs öncesinde İstanbul'a gittikleri tespit edilince Kayseri savcılığı harekete geçti.

Ben uydurdum

Gözaltına alınan Serdar A, ifadesinde suçlamaları reddederken, "İstanbul'a, oradaki akrabalarının yanında çalışmak için ricada bulunmaya gittiğini, Fener Rum patriği Bartholomeus'un nerede oturduğunu ve görevinin ne olduğunu bilmediğini, kendisini basından gördüğü kadarıyla tanıdığını, Bartholomeos'u öldürmek gibi bir niyeti ve planının olmadığını, psikolojisi bozuk olduğu için böyle bir söylemde bulunduğunu ancak kendisini böyle bir düşünceye sevk eden veya yönlendiren kimsenin olmadığını, bu tür söylemleri hayali olarak kendisinin uydurduğunu" söyledi.

Tehditten ceza almış

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, daha sonra, 'Bartholomeos'a suikast' iddiasıyla açılan soruşturma dosyasını 'yetkisizlik' kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine gönderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, emniyete talimat vererek, Serdar A hakkında bir rapor hazırlanmasını istedi. Hazırlanan raporda, Serdar A'nın daha önce Kayseri'de faaliyet gösteren bir firmanın telefonlarına tehdit içerikli sesli mesajlar gönderdiği gerekçesiyle hapse mahkum edildiği ancak cezasının ertelendiği kaydedildi.
Daha önce de Bartholomeos'a suikast düzenleyecekmiş

İstihbarat raporunda ayrıca, Serdar A hakkında Amerikan Kültür Derneği bünyesindeki dil kursundan haraç istediği ve tehdit ettiği iddiasıyla açılan soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığı belirtilirken, 2008 yılında İstanbul Emniyetine gönderilen bir ihbar mektubunda, düzenleyeceği bir eylem nedeniyle Serdar A'nın daha önce de gözaltına alınarak serbest bırakıldığı kaydedildi. Raporda, aynı ihbar mektubunda yine Bartholomeos'a suikast düzenleyeceğinin iddia edildiğinin belirtilmesi üzerine, Serdar A'nın İstanbul dışına gönderildiği belirtildi.
Soruşturmanın bir iki şüphelisinin kimliklerinin tespiti için çalışmalar sürüyor.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 21:59 - Son Güncellenme: 2013.05.09 22:00 - HABER MERKEZİ
A