Fener Kartal'ı esir aldı!

Fener Kartal'ı esir aldı!

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-1'le geçerek Kadıköy'deki yenilmezliğini sürdürdü ve Galatasaray'ı takibe devam etti. Egemen'i golüyle yenik duruma düşen sarı lacivertliler, yine Egemen'in kendi kalesine attığı golle zorlu maçtan 2-1 galip ayrıldı.

2012.04.29 21:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Fener Kartal'ı esir aldı!
89364-fener-kartal-i-esir-aldi-4f9d86a6ec88f.flv

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 3. haftanın son maçında Fenerbahça ile Beşiktaş, karşı karşıya geldi.  Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya getiren mücadele, sadece bir derbi özelliği taşımıyordu. İki takımın da maç öncesinde kendileri açısından farklı hesapları vardı. İşte bugünkü 90 dakika bu hesaplar  doğrultusunda oynanacak. Süper Final'e çok iyi başlayıp, Trabzonspor'u Kadıköy'de 2-0, lider Galatasaray'ı TT Arena'da 2-1 mağlup ederek, aradaki puan farkını 2'ye indiren Fenerbahçe'de tek düşünce, Beşiktaş derbisinden de 3 puanla ayrılıp, bu farkı muhafaza etmek.

İlk iki maçından mağlubiyetle ayrılınca, üçüncülük için çekiştiği Trabzonspor ile puan farkı 4'e çıkan Kartal, rakibinin dünü puansız kapatmasıyla umutlandı. Siyah-Beyazlı ekipte tek hedef, Şükrü Saracoğlu'ndan galibiyetle ayrılıp, Trabzonspor ile arasındaki puan farkını kapatmaktı.

Zorlu maçta Fenerbahçe'de önemli eksikler göze çarpıyordu.  Galatasaray maçında sakatlanıp sezonu kapatan Sow ve tam olarak iyileşemeyen Alex'le birlikte Tahkim Kurulu'nun idari tedbir koyduğu Emre bu maçta forma giyemiyordu. Konuk takımda ise en önemli eksik 3 maçlık cezası devam eden Almeida'ydı.

Mücadeleye Beşiktaş daha defansif bir anlayışla başlarken, Fenerbahçe, önemli eksiklerine rağmen orta sahada press yaparak ve pozisyon arayarak başladı. sarı lacivertliler, ilk pozisyonu da erken buldu. 6. dakikada Beşiktaş defansının hatasında topla buluşan Cristian, Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozşsyonda topu ayağından açınca net bir fırsat kaçtı.

Mücadelenin 15. dakikasında ise ytüreklerin ağza geldiği bir an yaşandı. Araya atılan pasa hareketlenen Edu, topa müdahale etmek için uazattığı ayağı, Volkan'ın dizine gelince milli kaleci sakatlandı ve yaklaşık 6 dakika oyun durdu. Volkan, dizine atılan dikişlerle maça devam etti.

İlk yarının en önemli pozisyonu ise 45+3'te yaşandı. Fernandes'in ortasında İ. Torman'ın kafa vuruşu direği yalayıp auta gitti ve devre arasına 0-0 beraberlikle girildi.

İkinci yarı Fenerbahçe'nin Caner'la yakaladığı pozşsyonla başladı ama Rüştü müthiş bir refleksle gole izin vermedi. İlk yarıya göre daha hareketli başlayan devrede goller de ardı ardına geldi. 54. dakikada sağdan yapılan ortada İsmail indirdi, Egemen bomboş durumda tamamladı:0-1.

Ancak bu üstünlük sadece 3 dakika sürdü. 57. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Stoch güzel bir vuruşla skora dengeyi getirdi.

Fenerbahçe, 83. dakikada kendisine üstünlük getiren golü de buldu. Kullannılan kornerde Gökhan Gönül arka direğe aşırdı, Egemen topu kendi ağlarına gönderdi ve Fenerbahçe'yi öne geçiren gole imzayı attı. Sarı lacivertliler böylece maçı 2-1 kazanaıp Süper Final'de 3'te 3 yaptı ve Galatasaray'ı takibin sürdürdü.


FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ

STAT: Ş.Saracoğlu
HAKEM: Halis Özkahya

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet (Dk. 72 Dia), Selçuk (Dk. 83 Özer), Baroni, Caner (Dk. 59 Bienvenu), Stoch, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Hilbert, İbrahim, Egemen, İsmail, Quaresma (Dk. 87 Mehmet Akyüz), Ernst, Fernandes, Veli, Simao (dk. 87 Mustafa), Edu (Dk. 68 Bebe)
TEKNİK DİREKTÖR: Tayfur Havutçu

SARI KARTLAR: Dk. 20 Edu, Dk. 20 Egemen, Dk. 20 Cristian, Dk. 39 Hibert, Dk. 40 Fernandes, Dk. 45+6 Selçuk, dk. 57 Veli, Dk. 87 Volkan, Dk. 89 Özer, Dk. 90 Rüştü, Dk. 90 Ernst
GOLLER: Dk. 54 Egemen, Dk. 57 Stoch, Dk. 83 Egemen (KK)

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.04.29 21:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A