FBI Boston bombasıyla ilgili ayrıntıları açıkladı

FBI Boston bombasıyla ilgili ayrıntıları açıkladı

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın yürüttüğü soruşturmada elde edilen, Boston Maratonu sırasında kullanılan bombaya ait görüntüler patlayıcının niteliğiyle ilgili soruları aydınlattı.

2013.04.17 09:28 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:34 - Dünya
A
FBI Boston bombasıyla ilgili ayrıntıları açıkladı

Soruşturma sırasında tespit edilen ve basına dağıtılan görüntülerde, içine bir düdüklü tencere yerleştirilmiş siyah bir sırt çantası görülüyor.

Saldırılarda biri sekiz yaşındaki bir çocuk olmak üzere üç kişi ölmüş, 170'ten fazla kişi de yaralanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Perşembe günü anma töreni için Boston'a gidecek.

Saldırıyla ilgili ilk açıklamalarında 'terör eylemi' tanımından kaçınan Obama bu kez, "Bombalar masum sivilleri hedef alırsa, bu terör eylemidir" dedi.

ABD Başkanı saldırının ardında iç ya da dış bir örgüt, ya da 'art niyetli bir bireyin' olup olmadığının bilinmediğini vurguladı.

"BİRİLERİ BİLİYOR"

FBI Özel Ajanı Richard DesLauriers, düzenlediği basın toplantısında verdiği bilgide, patlayıcının düdüklü tencere içine metal parçaları ve çiviler doldurularak yapıldığını söyledi.

DesLauriers, soruşturmanın henüz ilk aşamalarında olduğunu; saldırıyı henüz üstlenen olmadığını ve saldırının saikleri konusunda her türlü ihtimali değerlendirdiklerini de belirtti.

DesLauriers, olay bölgesinde şüpheli davranışlarda bulunan birini görenlerin bilgilerini polisle paylaşmalarını da istedi.

FBI ajanı, "Birileri, bunu kimin yaptığını biliyor" şeklinde konuştu.

Bir yayın kuruluşunun soruşturmayla bağlantılı bir kaynağa dayandırarak verdiği haberinde, 7.2 litrelik düdüklü tencerelere yerleştirilen bombada metal parçaları ve çivilerin de kullanıldığını duyurdu.

Kaynak, bombaların siyah sırt çantalarına yerleştirilerek yere bırakıldığını da söyledi.

BBC'nin Kuzey Amerika Editörü Mark Mardell, Amerikalıların, Boston saldırılarından dolayı genel olarak üzgün olduklarını ancak bu saldırının 11 Eylül gibi bir Amerikan vatanseverliği dalgasına neden olmadığını söylüyor.

POLİSE BOMBA İHBARI YAĞIYOR

Boston Maratonu'nda gerçekleşen bombalı saldırının bölgeye bırakılan bir çanta ile yapılmasından sonra Amerikalılar, karşılaştıkları tüm paketlere potansiyel bomba gözüyle bakıyor. New York, Massachusetts, Ohio, Missouri, California, New Jersey, Washington ve Pennsylvania eyaletlerinde daha şimdiden yüzlerce şüpheli paket ihbarı yapıldı. New York Polis Departmanı Polis Şefi sadece son 24 saat içinde 77 şüpheli paket ihbarı aldıklarını söyledi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.17 09:28 - Son Güncellenme: 2013.04.17 10:34 - Zeynep Çelik
A