Fazıl Say'ı savcılığa şikayet eden adam konuştu

Fazıl Say'ı savcılığa şikayet eden adam konuştu

Fazıl Say'ın 10 ay hapis cezası almasıyla biten davayı açan Emre Bukağılı konuştu.

2013.04.17 06:11 - Son Güncellenme: 2013.04.17 06:13 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Fazıl Say'ı savcılığa şikayet eden adam konuştu

Piyanist Fazıl Say hakkında İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nce 'Dini Değerleri Alenen Aşağılama' suçundan verilen hapis cezası kamuoyunda büyük yankı bulurken Say'ı savcılığa şikâyet eden mühendis Emre Bukağılı Sabah'tan Nazif Karaman'a konuştu.

"İNANÇLARA HAKARET ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ"
Fazıl Say'ın aldığı cezanın 'ifade özgürlüğünü ihlal ettiği', bunun 'demokrasiyle ve hoşgörüyle bağdaşmadığı' şeklindeki açıklamalarını samimi bulmadığını söyleyen Bukağılı, "Çünkü herkes bilir ki yasaların bireylere tanıdığı 'ifade özgürlüğü' hiçbir zaman bir başkasının şahsına veya inanç değerlerine hakaret etme hakkı vermez. Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarında değil, gelişmiş ülkelerdeki hiçbir hukuk sisteminde kişilere ve özellikle de inançlara hakaret etme özgürlüğü bulunmamaktadır" dedi.

Bukağılı şöyle konuştu: "Yapılan bazı taraflı açıklama ve yayınlarda Fazıl Say'a dava açılmasının Türkiye'ye özgü, Türkiye'yi mahcup edecek, fikir özgürlüğüne aykırı bir uygulama olduğu havası estirilmeye çalışılmaktadır. Gerçekte ise tüm gelişmiş hukuk sistemlerinde, özellikle din ve inanca dayanarak hakaret etmek suç olarak düzenlenmiştir" dedi. Bukağılı sözlerini "Fikir beyan ederken başkalarının kişilik, onur ve inançlarına saldırmak 'suç'tur." şeklinde tamamladı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 06:11 - Son Güncellenme: 2013.04.17 06:13 - HABER MERKEZİ
A