Faturanızdaki SMS'ler fazlaysa dikkat!

Faturanızdaki SMS'ler fazlaysa dikkat!

YASAL dinlemelerin merkezi olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın Başkanvekili Osman Nihat Şen, Meclis'te kendi telefonunun bile klonlanarak dinlendiğini açıkladı ve milletvekillerine yasadışı dinlemelere karşı tüyolar verdi.

2013.02.21 10:22 - Son Güncellenme: 2013.02.21 10:32 - Ekonomi
A
Faturanızdaki SMS'ler fazlaysa dikkat!

Dün Meclis Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na gelen Şen, yasal dinlemelerde yasadışı kayıt olamayacağını savunarak, "Dinleme elektronik ortamda oluyor ve her aşamada farklı bir görevli takip ediyor. Bir konuyu bir kişinin bilmesi mümkün değil. Farklı kişiler takip ediyor" dedi.

BATARYAM ÇABUK BİTİYOR

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu "IMEI üzerinden dinleme istisnai bir yolken genel yol haline geldi. Herkes için uygulanıyor. Bu anlattıklarınızla çelişki değil mi?" diye sordu. Diğer milletvekilleri de yasadışı dinlemeyi nasıl anlayabileceklerini öğrenmek istedi. Bir milletvekili, "Bataryam çabuk bitiyor, dinleniyor olabilir miyim?" diye sordu. Şen şunları söyledi:

BEŞ GÜN DİNLENMİŞİM

"Benim iki telefonum var. Biri kurumun verdiği diğeri şahsi telefonum. Benim bile şahsi telefonumun IMEI numarası klonlanmış, beni de takip etmişler. Necatibey Polis Karakolu'ndan aranınca öğrendim. Karakola gidip ifade verdim. Üç-beş gün dinlenmişim. O zaman klonlanan telefonumu iptal ettirdim.

SMS'İ SAYIN

Dinlenmek istemiyorsanız öncelikle akıllı telefonlar kullanmayın, basit telefonlar kullanın. Dinleme yazılım programları üzerinden yapılır. İleri yazılımlar da akıllı telefonlarda çalışır. Onu anlayabilmek için faturanın detaylarına bakmanız lazım. SMS sayısına bakacaksınız. Az sayıda mesaj gönderen bir kişi mesajlarını sayar, ay sonunda kendi gönderdiğinden fazla mesaj varsa dinleniyordur. Çünkü konuşmalar mesaj olarak karşıya gider. Bataryanın erken bitmesinin dinlemeyle ilgisi yok, konuşmaya bağlı."

HİÇ HİSSETMEZSİNİZ

Kesimoğlu'nun "Şu dinlemeyi nasıl yapıyorsunuz, bize bir anlatın. Telefonda cızırtı, ses oluyor mu?" sorusu üzerine Şen, "Sayın milletvekilim hiç hissetmezsiniz. Hatta bizim aramızda bir deyim vardır, huzur-u kalple dinliyoruz. Bizim kaydımızı hiç anlamazsınız" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.02.21 10:22 - Son Güncellenme: 2013.02.21 10:32 - Zeynep Çelik
A