Fatih ile Çiftehavuzlar'a katlı otopark ve pazar yeri

Fatih ile Çiftehavuzlar'a katlı otopark ve pazar yeri

Osmangazi Belediyesi'nin Fatih ve Çiftehavuzlar mahallelerine yapacağı yer altı katlı oto parkı ve kapalı pazar yerinin temeli atıldı.

2011.10.10 15:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Fatih ile Çiftehavuzlar'a katlı otopark ve pazar yeri

En çok trafik sıkışıklığının yaşandığı bölgelerden biri olan Fatih ve Çiftehavuzlar'da 3 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilen yer altı oto parkı ve kapalı pazar yerinin temeli törenle atıldı. Çiftehavuzlar spor kompleksinin yanına inşa edilecek tesisin altı 70 araç kapasiteli oto park, üst kısmı ise kapalı pazar yeri olarak kullanılacak. Haziran ayına kadar bitirilmesi hedeflenen tesisten iki mahallenin halkı istifade edecek.
Modern şehircilik anlayışı ile yaptıkları çalışmalardan bir tanesinin daha temelini atmaktan sevinç duyduklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa'nın en önemli meselesinin trafik olduğunu tespit ettik. Düzensiz paklanmadan dolayı araçlar sokaklardan zor geçiyor. 5 tane katlı otopark yapmaya karar verdik. Şimdiye kadar 3 katlı oto parkı hizmete açtık. Mevcut oto parklarımıza bin 200 araçlık parklar ilave ettik. Katlı otoparkların üst katları ise pazar olarak kullanılıyor. Bu proje bütün Türkiye'ye örnek olacak" dedi.
Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'ya yeni projeler kazandırdığının altını çizen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ise, "Yapılan projeler bizleri heyecanlandırıyor. Bir an önce bitmesi içinde elimizden geleni yapıyoruz. Bursa'mızın eksiklerini bir bir gideriyoruz. Bursa bu dönem büyük hizmet alıyor. Bursa'nın her köşesinde, sadece Osmangazi'de 100'e yakın projenin inşaatı hızla devam ediyor" diye konuştu.
Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise, "Kaynakları iyi kullanan bir zihniyet iş başında. Genel ve mahalle idarelerin iş birliğiyle ortaya çok güzel projeler çıkıyor" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.10.10 15:38 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A