FarmVille bugün kapanıyor!

FarmVille bugün kapanıyor!

Facebook'ta en çok oynanan oyunlardan biri olan Farmville bugün kapanıyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

2021.01.01 16:25 - Son Güncellenme: 2021.01.01 16:25 - Teknoloji
A
FarmVille bugün kapanıyor!

Bir dönem Facebook üzerinden oynanan Flash temalı oyunlar hayli popülerdi. Bu oyunların başında da 2009 yılında kullanıma sunulan Farmville geliyordu. Aslında oyun son derece basit bir temaya sahipti. Fakat insanlar bu oyun için gece uykularını bile aksatır olmuşlardı.

Farmville'in temeli size ait olan bir bahçeyi ekip biçmeye dayanıyordu. Yetiştirdiğiniz ürünlerle para kazanıyor. Farklı mahsüller ekip biçerek bahçenizi büyütüyordunuz. Tamamen ücretsiz olan bu oyun 7'den 70'e herkes tarafından benimsenmişti.

Bazı mahsüllerin yetişme süresi saatler hatta günler sürebiliyordu. Tam olarak bu sebepten ötürü toprağınızın bir an bile boş kalmaması lazımdı. Toprağının boş kalmamasını isteyen oyuncular gece vakti saat kurarak uyanıyor ve olgunlaşan mahsüllerini toplayıp yerlerine yenisini ekiyorlardı.

Fakat günümüzde her şeyi hızlı bir şekilde tükettiğimiz gibi Farmville'i de tükettik. Zamanla oyuna alan ilgi iyiden iyiye azaldı. Fakat yapımcılar yine de oyunu kapatmadı. Ta ki bugüne kadar.

Adobe Flash'ın kapanmasıyla birlikte Farmville de tarihin tozlu yapraklarının arasındaki yerini almış olacak.

Elbette şu anda Farmville tarzında onlarca ve belki de yüzlerce oyun olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Fakat bu oyun türünün ilk örneklerinden biriydi ve o zaman için özgün bir yapıya sahipti.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2021.01.01 16:25 - Son Güncellenme: 2021.01.01 16:25 - Gülcan Tekin
A