FARKLI SENDİKA ÜYELERİ ARASINDA ARBEDE
Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki bir fabrikada iki sendika mensupları arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yetkili sendika temsilcileri ile üye kayıtlarını başlatan başka bir sendika mensupları arasında fabrika önündeki kısa süreli arbedeyi güvenlik güçleri büyümeden önledi.
2011.03.26 10:28 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Mayıs ayında yeni döneme ait toplu iş görüşmelerine başlayacak olan Asil Çelik fabrikasında, Türk Metal Sendikası'nın başlattığı üye kayıtları ile başlayan yüksek tansiyon, fabrika önünde iki sendikaya ait grupların karşılıklı gerilimine sahne oldu. Fabrikadaki yetkili sendika olan Birleşik Metal İş Sendikası, işyeri önünde son birkaç günde yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak işçilere yönelik bir basın açıklaması yapmak için toplandı. Bu esnada Türk Metal Sendikası'na geçiş yapan iki işçinin, karşı sendika üyeleri ve bazı yöneticileri tarafından darp edildiği iddia edildi. İddiayı duyan Türk Metal Sendikası'na üye yaklaşık 70 kişilik grup, araçlarla fabrikanın karşısında toplandılar.
Yolun karşı tarafında toplanan Türk Metal Sendikası üyesi grup, sloganlar atmaya başladı. iki grup arasında sloganlarla başlayan gerilim arbedeye dönüştü. Bir anda birbirlerinin üzerine yürüyen iki grubu, fabrika önünde daha önceden tedbir alan jandarma ekipleri engelledi. Ekipler, iki taraf ile yaptıkları görüşmeler sonucunda gerilimi sonlandırdı. Türk Metal Sendikası'na ait yaklaşık 70 kişilik grup geldikleri araçlarla Orhangazi'ye dönüş yaptı.
Asil Çelik fabrikasında Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri Cumhuriyet alanında toplanarak 'İnadına sendika, inadına DİSK', "satılık sendika istemiyoruz' gibi sloganlar attılar. Orhangazi 1. noterinde devam eden üye kayıtları sebebiyle Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda polis çarşıda güvenlik önlemi alırken, Birleşik Metal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci beraberinde 10 işçi ile birlikte 2. notere giderek burada sendikaya üyelik işlemleri yaptı.
2.noter önünde toplanan işçiler daha sonra otobüslere binerek ayrıldılar.