Fakıbaba'dan altın öğütler

Fakıbaba'dan altın öğütler

Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu tarafından, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Bir Girişimci Lazım" panelinde konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, genç girişimcilere altın öğütlerde bulundu.

2013.04.17 20:50 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:50 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Fakıbaba'dan altın öğütler


Başkan Fakıbaba, girişimcilik konusunda belediyenin yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Ayrıca belediyenin Kariyer ve İstihdam Merkezi tarafından, 450 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirten Fakıbaba, mikro kredi uygulaması çerçevesinde de bin 400 kadını iş sahibi yaptıklarını söyledi. Fakıbaba, "Şanlıurfa'da gördüğüm en önemli iki sorundan birincisi işsizlik, ikincisi eğitim. Arabamın kapısını açtığımda insanlar bana doğru geliyor ve iş istiyorlar" dedi.

Güneydoğu gibi az gelişmiş, gelişmekte olan şehirlerde bazı vatandaşların su parasını ödeyemediğine şahit olduklarını dile getiren Fakıbaba, yaşamakta güçlük çeken ailelerin eğitime de para ayıramadığını aktardı. Eğitime para ayıramayan ailelerin toplumun en şanssız aileleri olduğunu kaydeden Fakıbaba, "Biz de bu bağlamda açtığımız kadın destek merkezleriyle, gençlik merkezleriyle ve Kariyer İstihdam Destek Merkezi'nin yanı sıra kadınlara verdiğimiz mikro krediyle istihdama katkıda bulunuyoruz. Mikro kredi uygulamamızla Şanlıurfa kadınının ne kadar başarılı olduğunu Türkiye'ye ispat etmiş durumdayız. Mikro krediden faydalanıp iş kadını olan yaklaşık bin kadın var. Ve hepsi de gerçekten çok başarılı. Mesela kadın destek merkezlerimizden iki tane daha açıyoruz. Bir tanesi Ahmet Yesevi'de açılmak üzere, diğeri TOKİ'de. Onun da ihale gününü aldık. TOKİ'dekine de bu yıl başlayacağız. Yani kadına çok önem veriyoruz. Gençler için de gençlik merkezlerimiz var. Kariyer ve istihdam merkezimize şu ana kadar yaklaşık 5 bin kişi iş için müracaat etmiş. Bunların yaklaşık 450'sini kalıcı bir işe yerleştirmişiz. İşin özü, istihdam demek ibadet demek. Bunun sayısının artmasını istiyorum. Nasıl artacak bu sayı? Tabii ki güvenle artacak. İnanacaksınız, çalışacaksınız, güveneceksiniz. Benim öyle arkadaşlarım var ki. Çok küçük ciğerci dükkanından başlamışlar işe. Şimdi İstanbul'un en önemli yerlerinde zincirler oluşturmuşlar. Yanlarında belki yüzlerce kişi çalışıyor. Çalışana Allah veriyor" diye konuştu.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 20:50 - Son Güncellenme: 2013.04.17 20:50 - HABER MERKEZİ
A