Facebook 'ücretsiz arama' bir ülkede daha kullanıma sunuldu

Facebook 'ücretsiz arama' bir ülkede daha kullanıma sunuldu

Tüm dünya Facebook Home'a odaklanmışken, dev sosyal ağ Avustralyalılar için çok önemli bir özelliği aktif hale getirdi; ücretsiz sesli görüşme

2013.04.15 09:49 - Son Güncellenme: 2013.04.15 09:49 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Facebook 'ücretsiz arama' bir ülkede daha kullanıma sunuldu

 


Facebook'un mobil iletişim uygulaması Facebook Messenger'ın Android ve iPhone'da VOIP arama özelliği yayılıyor. ABD ve İngitere'nin ardından şu an yalnızca Avustralyalı kullanıcılar tarafından kullanılabilen özellik, Facebook arkadaşlarınız ile ücretsiz olarak sesli görüşme yapabilmenize olanak tanıyor.

Facebook Messenger'ın bu devrimsel yeniliği nedense gizli. VOIP görüşmelerin yapılmasını sağlayan özellik için göze çarpan veya büyük bir telefon ikonu yok. Görüşmeyi yapabilmek için kişi seçip ardından bilgi butonuna tıklamak gerekiyor ve eğer karşınızdaki kişi de en güncel Facebook Messenger'ı kullanıyorsa burada karşınıza yeni bir tuş çıkıyor; ücretsiz arama. Anlaşılan Facebook yeni özelliği ABD ve İngiltere dışında denemek istiyor ve bunun için de Avustralyalı kullanıcıları seçmiş. Yoksa bu özelliği zar zor farkedilebilecek bir yerde konumlandırmazdı.

Facebook sesli görüşmenin deneme sürümü ocak ayında ABD'li  ve İngiliz kullanıcılara sunulmuştu. İlk defa tam sürüm şeklinde Avustralya'ya sunulan ve denenmeye başlanan bu özelliğin bir sonraki Facebook Messenger güncellemesi ile daha çok ülkenin kullanımına sunulması olası. Facebook'taki Türk kullanıcıların sayısına bakacak olursak, bu özelliğin bir zahmet en kısa sürede ülkemizde de aktif olmasını bekliyoruz. Ayrıca ana ekranda bu özellik için bir tuş olursa fena olmaz.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.04.15 09:49 - Son Güncellenme: 2013.04.15 09:49 - HABER MERKEZİ
A