Evlilik programları psikolojiyi bozuyor mu?

Evlilik programları psikolojiyi bozuyor mu?

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz evlilik programlarıyla ilgili isteğini iletti

2013.05.02 14:35 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:37 - Medya - HABER MERKEZİ
A
Evlilik programları psikolojiyi bozuyor mu?

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, televizyonlardaki evlilik programlarına akıllı işaret uygulanması isteğini, RTÜK Başkanı Davut Dursun'a bir mektupla iletti.

Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumanın yaygın alışkanlık olmadığı Türkiye'de, televizyonun toplum üzerindeki etkisinin çok fazla olduğunu belirtti. Çocuklar başta olmak üzere aile bireylerinin yayınların olumsuz etkilerine maruz kaldığını dile getiren Öz, televizyonun etkilerini olabildiğince olumlu kılmanın yetkililer başta olmak üzere tüm yetişkinlerin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Öz, çocukların zarar görmemesi için içerik açısından gelişim düzeylerine uygun program izlemesinin önemini vurguladı.

PSİKOLOJİK GELİŞİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Televizyon yayıncılığının ticari bir işlev olmasına karşılık sosyal sorumluluğu da bulunan bir faaliyet olduğuna işaret eden Öz, ''Bazı yayıncılar, ticari kaygıları ön planda tutarak aile yapımıza zarar veren, çocuk ve gençlerin psikolojik gelişimini olumsuz etkileyen programlara da yer vermektedir. Bunların başında gündüz kuşağı yayınları, özellikle evlilik programları gelmektedir'' dedi.

Evlilik programlarının içeriği hakkında vatandaşlardan yoğun şikayet mesajları aldığını ifade eden Öz, ayrıca vatandaşların RTÜK ve TBMM Dilekçe Komisyonu'na da sürekli şikayette bulunduğunu kaydetti. Bu programların yasaklanmasının ya da yayından kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirten Öz, ''Bu tür yayınların içeriklerinin mümkün olduğunca kontrol altına alınması, denetimlerin artırılması ve izleyicilerin doğru yönlendirilmesi gerekmektedir. Bu hem idari hem de sosyal sorumluluğumuzdur'' görüşünü savundu.

+13 UYARISINI İSTEDİ

Öz, izleyicilerin bilinçlendirilmesi ve doğru yönlendirilmesi, yayınların çocuklar başta olmak üzere aile yapısını olumsuz etkilerini en aza indirilmesi amacıyla evlilik programlarının yayını sırasında RTÜK tarafından uygulanan akıllı işaret sisteminde ''13 (şiddet/korku, cinsellik)'' uyarısının kullanılmasını yararlı olacağını düşündüğünü ifade etti.

GEREKİRSE MECLİSE ÖNERGE VERECEĞİM

Konuyla ilgili görüşlerini RTÜK Başkanı Davut Dursun'a bir mektupla ilettiğini bildiren Öz, ''Gerekirse, televizyonların gündüz kuşağı programları başta olmak üzere yayınların aile ve toplum yaşantısına etkilerinin incelenmesi amacıyla Meclis Araştırma Önergesi vereceğim'' diye konuştu.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2013.05.02 14:35 - Son Güncellenme: 2013.05.02 14:37 - HABER MERKEZİ
A