Evlatlıklarını mahkeme kararıyla geri verdiler

Evlatlıklarını mahkeme kararıyla geri verdiler

Fazilet ve Cengiz Yıldırım çifti, tıbben çocuklarının olmaması üzerine yuvadan aldıkları kız çocuğunu mahkeme kararıyla biyolojik aileye geri vermenin şokunu yaşıyor

2013.10.14 12:04 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:04 - Yaşam
A
Evlatlıklarını mahkeme kararıyla geri verdiler

 

Evlatlıklarını yuvaya teslim ettiklerini belirten aile "Evladımız gibi sevdiğimiz kızımızı, yuvaya teslim etmek ettik. Yıkıldık, evde ağlıyoruz." sözleriyle üzüntülerini dile getirdi.

Fazilet Yıldırım (31) ve Cengiz Yıldırım (39) çifti, tıbben çocuklarının olmaması üzerine evlatlık almaya karar verdi. Aile, bunun için 2006 yılında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurdu. Mutlu haber, 3 yıl sonra geldi. Kocaeli Kassel Çocuk Yuvası'ndan, biyolojik anne ve babanın evlatlık olarak vermeyi kabul ettiği, 3 aylık kız çocuğu Yılıdırım ailesine verildi. Çift, evlat hasretlerini dindirdikleri kızı bağırlarına basarak büyütmeye başladı. Ancak bir süre sonra biyolojik baba, kız çocuğunu geri almak için yuvaya talepte bulundu. Bebeği geri vermek istemeyen Yıldırım çifti, talep karşısında şoke oldu. Olay mahkemeye taşındı. Kocaeli 1. Aile Mahkemesi'nde görülen davada, küçük kızın 'evlat edinilmemesi' kararı verildi.

Davanın gerekçesinde, şu ifadelere yer aldı: "Her ne kadar evlat edinilmek istenen küçüğün anne-babasının rızasının aranmamasına karar verilmişse de, rıza aramama kararı verilen dava dosyası içeriğindeki küçüğün annesinin, o tarihlerde küçüğün babası ile evli olmadığını, kuruma hitaben 10 Ağustos 2009 tarihinde yazdığı dilekçede, 'Gayri resmi birlikteliğinden küçüğün doğduğunu ve kızının babasının bir başkasıyla evli olduğunu öğrendiğini, kendisinin yeni eşinin ise çocuğu kesinlikle istemediğini, bu sebeple çocuğun evlatlık edindirilmesini' talep ettiği, babasının da yine kuruma verdiği dilekçede, başkası ile evli olduğu için evlat edindirilmesini talep ettiği, sonradan belirsizliklerle dolu süreci atlatarak eşlerinden boşandıklarını ve birbirleriyle evlendikleri, küçüğün bakımının davacılar tarafından oldukça iyi yapılmasına rağmen, sonuçta birbirleriyle evlenen anne babasının yanında olmasının her şeyin üstünde ve menfaatine olacağı..."


Çift ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kararın düzeltilmesi için konuyu Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay, 2 yılın ardından geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde kararını açıkladı. Yargıtay, karar düzeltme isteğini yetersiz buldu, bakanlığın davaya müdahil olmadığı gibi taraf sıfatının da bulunmadığını ifade etti.

Fazilet ve Cengiz Yıldırım çifti, kararla iyice yıkıldı. Son umut olarak, yaklaşık 4 yıldır evlatları gibi baktıkları kızın 'koruyucu ailesi' olmak için müracaatta bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürlüğü'ne bağlı ATİAD Toplum Merkezi Müdürlüğü Kuruluş Müdürü Fevzi Koyunoğlu, talebi inceledikten sonra aileye, "Küçük kızın babası, müdürlüğümüze başvurarak, kızı hakkında mevcut bakım tedbiri kararının kaldırılarak çocuğun kendisine teslim edilmesini talep etmiştir." dedi.

Babanın talebinin bulunduğu ilde değerlendirildiğini belirten Koyunoğlu, "Düzenlenen raporda babanın yaşadığı ortamın fiziksel-sosyal koşulları uygun görülerek çocuğun bakım tedbirinin kaldırılarak babasına tesliminin uygun olacağı belirtilmiştir." ifadelerini kullandı. Bu gelişmeler üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürlüğü'ne bağlı ATİAD Toplum Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, Yıldırım çiftinden evlatlık kızı iade etmesini istedi.

Cengiz Yıldırım, evlatlıklarını geçen hafta yuvaya teslim ettiklerini söyledi. Olayın şokunu yaşadıklarını belirten Yıldırım, "Konuşmak istemiyorum. Evladımız gibi sevdiğimiz kızımızı yuvaya teslim ettik. Eşimle birlikte yıkıldık, evde oturduk ağlıyoruz." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.14 12:04 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:04 - boş7
A