EURO 2020'de şampiyon İtalya!

EURO 2020'de şampiyon İtalya!

İtalya, Wembley'de 120 dakikası 1-1 biten maçta İngiltere'yi penaltılarla 3-2 yendi ve 53 yıl aradan sonra bir kez daha kupayı müzesine götürdü.

2021.07.12 01:00 - Son Güncellenme: 2021.07.12 01:34 - Spor - HABER MERKEZİ
A
EURO 2020'de şampiyon İtalya!

İngiltere ile İtalyaEURO 2020'nin finalinde kozlarını paylaştı. İngiltere'nin ünlü stadı Wembley'de oynanan zorlu mücadelede gülen taraf Gök Mavililer oldu.

Kırmızı beyazlıların golünü 2. dakikada Luke Shaw atarken İtalya'nın tek sayısı 67. dakikada Bonucci'den geldi. Maçın normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona erdi. Seri penaltı atışları sonrası rakibine 3-2 üstünlük kuran İtalyanlar, kupanın sahibi oldu.

Yenilmezlik serisini 34'e çıkararak finalde İngiltere'yi de geçmeyi başaran İtalya, tam 53 yıl aranın ardından Avrupa Şampiyonu oldu.

Dev maça hızlı başlayan İngiltere, henüz 2'inci dakikada Luke Shaw'ın attığı golle finalde 1-0 öne geçmeyi başardı. Uzun süre bu üstünlüğünü koruyan İngilizler, maçın geri kalanında rakibine direnç sağlayamadı.

Golün yenmesinin ardından oyunun kontrolünü eline alan İtalya, ikinci yarıya da istekli ve hızlı başladı. Üste üste pozisyonlarla İngiltere kalesini yoklayan İtalya, 66'ıncı dakikada Bonucci ile golü buldu.

Beraberlik golünün ardından yine oyunun kontrolünü kaybetmeyen gök-mavililer, maçı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda da bozulmayan eşitlik penaltı atışlarına sahne oldu.

İtalya'da Berardi, Bonucci, Bernardeschi penaltı atışlarını golle değerlendirirken, Belotti ve Jorginho ise penaltıdan faydalanamadı.

İngiltere'de Kane ile Maguire'ın penaltıları golle sonuçlanırken, Rashford, Sancho ve Saka penaltıdan faydalanamadı.

Penaltılar sonunda İngiltere'yi 3-2 mağlup eden İtalya, kupanın sahibi oldu.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Şampiyonluğun baş mimarı Roberto Mancini, son düdüğün ardından gözyaşlarına boğuldu. Şampiyon teknik adam Roberto Mancini, turnuva başında bu yana oynattığı futbolla takdirleri kazanmıştı.

Finalde Donnarumma'nın kurtardığı son penaltının ardından sahaya fırlayan Roberto Mancini, futbolcularının kucakları arasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Maçın hemen bitiminin ardından ise Mancini'nin eski takımı Galatasaray, sosyal medya hesabından İtalyan hocayı tebrik etti.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.07.12 01:00 - Son Güncellenme: 2021.07.12 01:34 - HABER MERKEZİ
A