Etiyopya: Tigray Bölgesi iki havaalanı saldırısını üstlendi

Etiyopya: Tigray Bölgesi iki havaalanı saldırısını üstlendi

Etiyopya ile 4 Kasım'dan beri çatışan Tigray Federe Bölgesi, komşu bir bölgedeki iki havaalanına yapılan roket saldırılarının sorumluluğunu üstlendi.

2020.11.14 23:40 - Son Güncellenme: 2020.11.14 23:41 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Etiyopya: Tigray Bölgesi iki havaalanı saldırısını üstlendi

Tigray Halk Özgürlük Ordusu, (TPLF) Adis Ababa'ya destek vermekle suçladıkları komşu Eritre'deki altyapı yerleşkelerine de saldıracakları tehdidinde bulundu.

Tigray Merkez Komutanlığı sözcüsü Getachew Reda, Cuma akşamı Bahir Dar ve Gondar havaalanlarının "askeri bölgelerini" "roketlerle" vurduklarını açıkladı. Reda, Kızıldeniz'deki Eritre'nin limanı ve başkenti Asmara'daki altyapı yerleşkelerine de saldırmakla tehdit etti.

Uluslararası Af Örgütü cuma günü Etiyopya'nın Tigray bölgesine 9-10 Kasım günleri yaptığı askeri operasyonda yüzlerce sivilin öldürüldüğünü, çoğunun da yakın mesafeden bıçaklanarak hayatını kaybettiğini rapor etmişti.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, ülkeden ayrılarak bağımsızlık ilan eden Tigray bölgesine bağlı askeri güçlerin aylardır Etiyopya askeri üslerine saldırılar gerçekleştirdiğini ileri sürüyor. 5 milyon nüfusa sahip Tigraylar ise kendi eyaletlerindeki dağlık bölgeleri kontrol ediyor ve ilan edilen olağanüstü hal ile topraklarının yabancılar tarafından işgal edildiğini öne sürüyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.11.14 23:40 - Son Güncellenme: 2020.11.14 23:41 - HABER MERKEZİ
A