Esrarengiz hastalık 3 gün uyutuyor

Esrarengiz hastalık 3 gün uyutuyor

Kazakistan'da bir köyde yaşayan vatandaşlarda uyku hastalığı baş gösterdi.

2014.04.15 14:35 - Son Güncellenme: 2014.04.15 14:37 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Esrarengiz hastalık 3 gün uyutuyor

Kazakistan'ın Akmola vilayetindeki Kalaçi köyünde bir yıldır uyku hastalığı baş gösterdi. Birden uykuya dalan köylüler, birkaç gün boyunca ne olduğunu anımsamıyorlar.

300 nüfuslu köyde şimdiye kadar yaşları 2 ile 75 arasında değişen 36 kişi böyle günler süren uykuya daldı.

Uyku hastalığı, geçen yıl Mart ayında 8 köylünün 3 gün boyunca uyuması ile ortaya çıktı. Alkolikler gibi tedavi gördüler. Ama çoğu alkol kullanmıyor.

Hastalık sırasında kendilerine kontrol edemediklerini belirten köylüler konuşamadıklarını ve uyukuya dakdıkları  belirtiyorlar.

Hastalığın sebebi bilinmiyor. Köy halkı, hastalığı sebebini 1960'larda açılan, 1990'larda kapanan köy yakınlarındaki uranyum madenlerinin varlığına bağlıyor.

Ancak madenlere yakın diğer köylerde böyle bir hastalığın görülmemesi, bu savı zayıflatıyor. Köyde hava, su ve toprakta yapılan analizlerde de radyasyon saptanmadığı bildiriliyor.

Kazak yetkililer, incelemeye yardım için köye uluslararası uzmanların davet edildiğini bildirdi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.04.15 14:35 - Son Güncellenme: 2014.04.15 14:37 - HABER MERKEZİ
A