Esnaftan yol kapatma eylemi

Esnaftan yol kapatma eylemi

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde, cep telefonu satışı yapan esnaf, polisin çok sık denetim yaptığı ve zor durumda kaldıkları gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı. Kaymakam Suat Demirci ile görüşen esnaflar eylemlerini sonlandırdı.

2013.04.17 15:02 - Son Güncellenme: 2013.04.17 15:03 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Esnaftan yol kapatma eylemi

Silopi'de cep telefonu satışı yapan esnaf, polisin sık sık denetim yaptığı gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı. Sanat Sokağı üzerinde toplanan yaklaşık 50 esnaf, kaymakamlık önüne yürüyerek burada yolu araç trafiğine kapatırken, diğer esnaf da alkışlarla destek verdi. Oturma eylemi yapan esnaf, 'Esnaf sahipsiz değildir', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları attı. Eylem yapanlardan Mahmut Akton, "Bütün esnaf olarak şuanda mağdur durumdayız. Bizlere baskınlar yapılıyor. Artık kiralarımızı ödeyemeyecek hala geldik. Biz bu duruma bir çare bulunması için Kaymakam ile görüşmek istiyoruz" dedi. Selim Tayşun ise, "Tamir için gelen telefonları alıyorlar. İkinci el telefonlar ve tamir amaçlı kullandığımız programlarımızı alıyorlar. Fabrika yok, iş yok. Mecburuz. Ekmeğimizi çıkarıyoruz. Tamir dükkanı açıp çalışıyoruz. Gelen müşterilerden garanti belgesi alamayız" diye konuştu.
Esnaf, olay yerine gelen polisin uyarıları üzerine 15 dakika süren eylemlerine Kaymakam ile görüşme şartı ile son verdi. Esnaftan seçilen 4 temsilci polislerle birlikte gittikleri Kaymakam Suat Demirci ile görüştü. Esnaf,yarın da Silopi Emniyet Müdürü Zeki Sezer ile görüşecekleri belirtildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.17 15:02 - Son Güncellenme: 2013.04.17 15:03 - HABER MERKEZİ
A