Esnafa çifte bayram

Esnafa çifte bayram

Batman'da bayram alışverişi ile yüzü gülen esnaflar, çözüm sürecinin ekonomide oluşturduğu hava ile adeta çifte bayram yaşadıklarını söyledi.

2013.10.14 10:48 - Son Güncellenme: 2013.10.14 10:48 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Esnafa çifte bayram


 

Şehirde Kurban Bayramı alışverişi tam anlamı ile esnafın yüzünü güldürdü. Vatandaş sabah saatlerinden itibaren çarşıyı çıkarken, akşamları da esnaf gece 24.00'e kadar iş yerlerini açık tutuyor.

Kurban Bayramı'nda en fazla satış yapan sektörlerden birinin de tatlıcılar olduğu görüldü. Kentte bütün tatlıcılar tatlı yaptı. Ramazan Bayramı'nda havaların aşırı sıcak olması nedeniyle beklenen işi yapamayan tatlıcılar bu bayram havaların serin olması nedeniyle siparişleri yetiştirmede zorlanıyor. Bir çok tatlı üreticisi ve pastahanelerde bayrama 2 gün kala tatlı bitti.

Bayramda en çok kalabalık giyim mağazaları reyonlarında olurken, işportacılar kentin merkezi yerlerine açtıkları sergilerde satış yaptı.

Bu arada şehrin merkezindeki bütün mağazalar dolup taştı. Bu mağazalar 24 saat açık kalıyor. Gece yarısına kadar satış yapan mağazalardaki müşteri yoğunluğu dikkat çekti. Aileler kendileri için değil, çocuklar için çarşıya çıktıklarını söylediler ve her bayram çocukları sevindirmek gerektiğini belirtti.

Esnaflar, bu bayramda kışlık sezonunun açılması nedeniyle satışların biraz daha arttığını ancak çözüm sürecinin ekonomide oluşturduğu hava ile adeta çifte bayram yaşadıklarını söyledi.

Geçen bayram havaların sıcak olması nedeniyle tatlının fazla rağbet görmediğini belirten tatlıcılar ise bu bayram havaların serin olması nedeniyle tatlı yetiştiremediklerini ifade etti. 

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.14 10:48 - Son Güncellenme: 2013.10.14 10:48 - HABER MERKEZİ
A