Esnaf kepenk kapattı

Esnaf kepenk kapattı

Suriye'nin Kobane bölgesini işgal eden terör örgütü IŞİD'in saldırılarının Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine kadar sıçramasını protesto eden esnaf, Kobane halkına destek olmak ve saldırılara tepki göstermek için kepenk kapattı.

2014.09.29 10:53 - Son Güncellenme: 2014.09.29 10:54 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Esnaf kepenk kapattı

Terör örgütü IŞİD'in 16 günü aşan Kobane işgali sırasında on binlerce Suriyeli Kürt göçmen Suruç sınırından Türkiye'ye sığındı. Saldırılar sırasında Suruç'a bağlı köylere de havan topu mermileri düştü. Kobane halkına destek olmak ve saldırılara tepki göstermek için esnaf kepenk kapatırken, aktivistler de Suruç sınırından geçip Kobane'ye yürümek üzere toparlanmaya başladı.

"SALDIRILAR DURDURULMALI"

Suruç esnafı adına konuşan Salih Göçmez, önceki günlerde Suruç'a bağlı 4 köye havan topu mermilerinin düştüğünü ve isabet eden evlerde onlarca kişinin yaralandığını kaydetti. Kobane halkına destek olmak ve saldırılara karşılık verilmemesine tepki göstermek için kepenk kapattıklarını ifade eden Göçmez, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve uluslararası güçlerin duruma müdahale edip saldırıları durdurmasını istedi.

DEMİRTAŞ'IN DA GELMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan, polis ve asker tarafından Suruç giriş çıkışlarında, kent merkezinde ve sınır yakınlarında geniş çaplı güvenlik önlemleri başlatılırken, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da Suruç'a gelerek gruba destek olması bekleniyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.09.29 10:53 - Son Güncellenme: 2014.09.29 10:54 - HABER MERKEZİ
A