Eskişehir'de satırlı katile indirimin nedeni: "Canım" mesajı

Eskişehir'de satırlı katile indirimin nedeni: "Canım" mesajı

Eskişehir'de eski kocasının satırlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan cinayetine ilişkin verdiği kararın gerekçesini açıkladı. Gerekçeli kararda, HTS kayıtları ve mesajların incelemesinde, Ayşe Tuba Arslan'ın bir erkekle gece geç saatlerde yoğun iletişim kurduğu, söz konusu erkeğin maktuleye "canım" diye hitap ettiği, bu durumunda sanığın savunmalarını doğruladığı belirtildi.

2021.07.13 16:41 - Son Güncellenme: 2021.07.13 22:37 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Eskişehir'de satırlı katile indirimin nedeni: "Canım" mesajı

Eskişehir'de yaşayan Ayşe Tuba Arslan, eski eşi Yalçın Özalpay'ın satırlı saldırısı sonucu 2019 yılında hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili olarak açılan davada, Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Özalpay'a "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek, nitelikli kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermişti. Mahkeme, sanık hakkında haksız tahrik ve iyi hal indirimi de yapmamıştı.



CEZASI 24 YILA İNDİRİLDİ

Sanık Özalapay, karar için istinaf başvurusunda bulundu. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de 25 Haziran tarihinde sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldırdı. İstinaf mahkemesi katil kocanın haksız tahrik altında suçu işlediği değerlendirmesi yaparak, haksız tahrik indirimi uyguladı ve 24 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. İstinaf Mahkemesi verdiği kararının gerekçesini tamamladı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.13 16:41 - Son Güncellenme: 2021.07.13 22:37 - HABER MERKEZİ
A