Eski Nissan CEO'su Ghosn kendini savundu: Kaçmak zorunda kaldım

Eski Nissan CEO'su Ghosn kendini savundu: Kaçmak zorunda kaldım

Filmleri aratmayan bir şekilde Japonya'dan kaçan, Nissan'ın firari eski CEO'su Carlos Ghosn, Lübnan'da kameraların karşısına geçti. Hakkındaki iddialara yanıt verdi.

2020.01.08 17:22 - Son Güncellenme: 2020.01.08 17:48 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Eski Nissan CEO'su Ghosn kendini savundu: Kaçmak zorunda kaldım
00:53 Carlos Ghosn'un film gibi kaçışı kamerada!

İLGİLİ VİDEO

Carlos Ghosn'un film gibi kaçışı kamerada!

Özel jetle kaçırılırken İstanbul'un da güzergâh olarak kullanıldığı ortaya çıkan Ghosn, Beyrut'ta basın mensuplarının karşısına çıktı.

Ghosn, gazetecilerin büyük ilgi gösterdiği basın toplantısına, çok sayıda koruma ile katıldı.

Hakkındaki suçlamaları reddeden, firari CEO, "İddialar tamamen yalan, savcılar sahte bilgileri basınla paylaştı ve kanıtlarla oynadı" şeklinde konuştu.

Ghosn, "İtiraf etmezsem, ailemin peşine düşeceklerini söylediler" dedi. Ailesini korumak için kaçtığını belirtti. Kendisine "psikolojik baskı" yapmak için, Japon yetkililerin, eşiyle görüşmesine de izin vermediğini kaydeden Ghosn, avukatlarının, yargı sürecinin hüküm çıkmadan, en az 5 yıl süreceğini söylediğini aktardı.

Ghosn, "Nissan yönetimi ve Japon savcılığını suçladı, Japon adalet sisteminin kurbanı olduğunu savundu. Ghosn, "Hiç tutuklanmamalıydım" ifadelerini kullandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.01.08 17:22 - Son Güncellenme: 2020.01.08 17:48 - HABER MERKEZİ
A