EŞİTSİZLİKLER KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI
ilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Tabip Odası iş birliği ile mayıs ayında yapılacak olan "Eşitsizlikler Kaçınılmaz mıdır?" temalı 3. Kent Sağlık Sempozyumu kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.
2011.04.05 20:51 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Eşitsizliklerin fotoğraf sanatıyla anlatılacağı yarışmada dereceye giren eserler ödüllendirilecek ve sempozyum süresince sergilenecek. Nilüfer Belediyesi, 3. Kent Sağlık Sempozyumu'nu 27-28 Mayıs 2011 tarihlerinde "Eşitsizlikler Kaçınılmaz mıdır?" temasıyla gerçekleştirecek.
Uludağ Üniversitesi iş birliği ile ilki 2006 yılında yapılan Kent ve Sağlık Sempozyumu'nda "Sağlıklı bir çevrede yaşamak", ikincisinde ise "Sağlıklı kent planlama" temasını ele alan Nilüfer Belediyesi, uluslar arası katılımlı bu organizasyonlarda sağlıklı kentler adına pek çok bilim insanının görüş ve bilgi birikimlerinin kamuoyuyla paylaşılmasını sağlamıştı. Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Tabip Odası iş birliği ile organize edilen 3. Kent Sağlık Sempozyumu'nda ise "eşitsizlikler" ele alınacak.
Küresel yoksulluğun arttığı, zengin ile fakir arasındaki uçurumların büyüdüğü ve bunun yansıması olarak toplumsal adaletsizliklerin daha da derinleştiği günümüzde, eşitsizliklerin sebeplerini ortaya koymak, yerel yönetimlerin bunda rolü olup olmadığını değerlendirmek amacıyla organize edilen sempozyum, uzman kişiler ve kentlilerin katılımıyla BAOB Yerleşkesinde yapılacak.
Sosyal, ekonomik, politik ve sağlık alanındaki eşitsizlikler ana başlıkları altında yapılacak oturumlara yurtiçi ve yurtdışından pek çok bilim insanı ve yerel yönetici konuk olacak. Sempozyum kapsamında ayrıca yine "eşitsizlikler" temalı bir fotoğraf yarışması organize edilecek. 6 Mayıs 2011 tarihine kadar başvuru yapılabilecek yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar, 27 Mayıs'ta sempozyum alanında sergilenecek ve ödüller de aynı gün açıklanacak. Yarışma hakkında ayrıntılı bilgiye www.kentsaglik.org adresinden ulaşılabilir.