Esir alınan pilotun babası: Oğlum IŞİD'in misafiri

Esir alınan pilotun babası: Oğlum IŞİD'in misafiri

Suriye'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından esir alınan 26 yaşındaki Ürdünlü pilot Muaz Safi El-Kesasibe'nin babası, oğlunun örgütün misafiri olduğunu söyledi. Safi Yusuf El-Kesasibe militanların oğlunun da bir Müslüman olduğunu unutmamaları gerektiğini söyledi.

2014.12.25 20:31 - Son Güncellenme: 2014.12.25 20:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Esir alınan pilotun babası: Oğlum IŞİD'in misafiri

Ürdün'ün başkenti Amman'da gazetecilere açıklama yapan El-Kasasbeh, "Oğlum şu an IŞİD militanlarının elinde ve ben onu bir esir olarak değil misafir olarak adlandırmak istiyorum" dedi.
El-Kasasbeh sözlerini şöyle sürdürdü:


"Onlardan (IŞİD militanlarından) Allah için, Hz. Muhammed'in şerefi için; oğlumu Allah'ın selamıyla selamlayıp, ev sahipliği yapmalarını, misafir gibi ağırlayarak iyi davranmalarını rica ediyorum."
Ürdün hükümeti ise pilotun özgürlüğüne kavuşması için gereken herşeyi yapma sözü verdi.


ABD IŞİD'i yalanladı


IŞİD dün Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kenti yakınlarında ABD liderliğinde koalisyon güçlerine ait bir uçağı düşürdüğünü duyurmuştu.


ABD ise bu iddiayı reddetmiş ancak uçağın nasıl düştüğünü açıklamamıştı.


IŞİD, esir aldığı uçağın Ürdünlü pilotunun fotoğraflarını bazı cihatçı internet sitelerine göndermişti.

Kaynak: BBC Türkçe

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.12.25 20:31 - Son Güncellenme: 2014.12.25 20:31 - HABER MERKEZİ
A