Eşini baltayla öldürdü bir anlık öfkeydi dedi

Eşini baltayla öldürdü bir anlık öfkeydi dedi

BURSA'da eşi 50 yaşındaki Kadriye Menkeş'i başına baltayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 55 yaşındaki Mehmet Menkeş, "Bana, 'elimi sallasam ellisi. Sen adam mısın? Senin boynun kısa' dedi. Zoruma gitti. Sinirden elime geçirdiğim balta ile kendisine vurdum" dedi.

2013.05.09 18:11 - Son Güncellenme: 2013.05.09 18:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Eşini baltayla öldürdü bir anlık öfkeydi dedi

 

 Adliye önünde toplanan 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi bir grup kadın, Mehmet Menkeş'i protesto etti.

Geçen yıl aralık ayında İznik İlçesi'nin Kaynarca Köyü'nde meydana gelen olayda çiftçilik yapar 2 çocuk babası Mehmet Menkeş, gece yarısı eşi Kadriye Menkeş'i kafasına baltayla vurarak öldürdü. Daha sonra evinin ikinci katında oturan oğlu Osman Menkeş'in yanına çıkan Mehmet Menkeş, "Anneni öldürdüm. Git bak" dedi. Jandarma tarafından gözaltına alınan Mehmet Menkeş çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında, 'kasten yakın akrabayı öldürmek7 suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemeyle açılan davada Mehmet Menkeş bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Daha önce yapılan ilk duruşmaya, Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'nde gözlem altında olduğu için katılamayan Menkeş, ikinci duruşmada hazır bulundu.

"BİR ANLIK ÖFKEYLE OLDU"

Mahkemede şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşiyle boşanmak için mahkemeye başvurduklarını anlatan Mehmet Menkeş, "Olay günü ocakta pişirdiği balıkların bir kısmını yaktı. Sinirlenip kendisine bazı sözler söyledim. Hatırlamıyorum. O da bana kaşlıkı verdi. "Elimi sallasam ellisi. Sen de adam mısın? Senin boyun kısa' diyerek çıkıştı. Evde yalnızdık. Bir anlık öfkemle elime geçirdiğim balta ile kendisine vurdum. Öldürmüşüm hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, 20 yıl kadar önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü söyleyen Mehmet Menkeş'in tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı erteledi.

KADINLAR PROTESTO ETTİ

Bu arada 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na üye 10 kişilik grup, adliye önünde toplanarak kadına karşı işlenen cinayetlerin engellenmesini istedi. Platform sözcüsü Elif Karan, "Korumayan devletin, caydırıcı cezalar vermeyen adaletin peşindeyiz. Kadın kardeşlerimizi katledenlere hak ettikleri ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının verilmesini sağlayabiliriz. Öldürülen tüm kadın kardeşlerimizin ailelerini bizimle birlikte hesap sormaya çağırıyoruz" dedi.

Kadınlar, basın açıklamasının ardından dağıldı.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.09 18:11 - Son Güncellenme: 2013.05.09 18:12 - HABER MERKEZİ
A