Esad'ın ordusu durmak bilmiyor

Esad'ın ordusu durmak bilmiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın planına göre Esad yanlısı birliklerin bugün itibari ile yerleşim alanlarından çekilmesi ve daha sonra 48 saat içinde ateşkesin sağlanması beklenirken, dün de havadan ve karadan operasyonlar sürdürüldü.

2012.04.10 10:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Esad'ın ordusu durmak bilmiyor
87030-esad-in-ordusu-durmak-bilmiyor-4f83e628d5158.mp4

Kuşatma altına alınan kent merkezlerinde de ağır silahlı askerler ve tank ile zırhlı araçlarla yapılan gövde gösterileri ile ölüm saçılmaya devam edildi.

Suriye'de 1 yılı aşkındır süren iç savaşın faturası çatışmalardan dolayı Türkiye sınırlarına yerleşen sığınmacıların ifadeleri ve olayları kayıt altında tuttukları görüntüleri sayesinde dünya kamuoyuna sunulmaya devam ediyor. Suriye ordusunun kentlerden çekilmesi için verilen sürenin bugün dolmasına rağmen İdlib, Hama ve Humus'ta havadan ve karadan operasyonlar dün itibari ile hız kesmedi.

Sıcak çatışmalarda kent merkezleri ve bağlı köylerinde hayalet şehri aratmayan manzaralar oluşurken, bombardımanda hayatını kaybeden sivil sayısında da artış yaşandığı öğrenildi. Orduya bağlı ağır silahlı askerlerin tank ve zırhlı araçlarla bazı kent merkezlerinde olası bir hareketliliğe karşı nöbet tutuyor.

MUHALİFLER YEMİN ETTİ

Esad ordusundan ayrılan askerler muhalifler safında yer aldı. Kan durmayan Suriye'de yaşanan iç savaşa muhalifler safında destek vermek isteyen askerler tekbirler eşliğinde yemin etti.

Ölü sayısının gün geçtikçe arttığı Suriye'de iç karışıklığa karşı ayaklanan muhaliflere Esad yanlısı askerlerden destek geldi. Suriye ordusuna bağlı birliklerde görevli askerler muhalifler yanında yer alarak çatışmaya karşılık vermek için tekbirlerle yemin töreni düzenledi. Açık arazi alanında düzenlenen yemin töreninde Esad askerlerinden olduğunu ifade eden Hüseyin Ali El İbrahim,Suriye kanunlarındaki 502 sayılı maddede İslam'ın yok edilemez olduğunu hatırlatarak yaşanan olaylarda silahlardan çıkan her kurşunun inançlarına sıkılmış olduğunu ifade etti.

Hüseyin Ali El İbrahim ellerindeki Suriye bayraklarını silahları eşliğinde tutan yaklaşık 100 kişilik grupla şu ifadeleri kullanarak yemin etti: "Esad askerleri tarafından öldürülen halkımız, ordunun silahlarından çıkan her mermi inancımıza sıkılmıştır. Ben Hüseyin Ali El İbrahim; Suriye kanunlarının 502 sayılı maddesinde 'İslam yok edilemez' ifadesi yer alıyor. Lakin askerler İdlib'a saldırıda bulunmuştur. Bizlerde Esad askerlerinden ayrılıp muhalifler
arasına katıldık. Silahımız üzerine yemin ederiz ki halkımıza zulüm edenlere ve dinimizi müdafaa etmeyenlere karşı namusumuz ve vatanımız için nihayetine kadar koruyacağız. Kanımızın son damlasına kadar şehit olana kadar and içeriz."

 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.04.10 10:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A