Esad, BM uzmanlarını ülkeye almıyor

Esad, BM uzmanlarını ülkeye almıyor

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddiaları araştıracak uzmanlar ekibinin, Suriye'ye girmesine hala izin verilmediğini söyledi.

2013.04.17 23:19 - Son Güncellenme: 2013.04.17 23:20 - Dünya
A
Esad, BM uzmanlarını ülkeye almıyor

 


Ban, uzmanlar heyetinin Suriye hükümetinin onayını alır almaz harekete geçmeye hazır olduğunu belirterek, araştırmanın Han El-Assal bölgesiyle sınırlı kalmasında ısrarcı olan bu ülke yönetiminden, esneklik göstermesini istediğini söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Han El-Hassal'ın yanı sıra Humus'ta kimyasal silah kullanıldığı iddialarının da incelenmesini istiyor.

Suriye rejimi, geçen ay BM Genel Sekreterliği'ne mektupla başvurarak, Han El-Assal bölgesinde muhaliflerin kimyasal silah kullandığını öne sürmüş ve BM'den bu olayı soruşturmasını istemişti.

Bu iddianın ardından muhalifler de rejimin iki ayrı bölgede kimyasal silah kullandığını iddia etmiş, İngiltere ve Fransa konuyu BM'ye taşımıştı.

BM Genel Sekreteri Ban da talepler üzerine İsveçli Profesör Ake Sellström başkanlığında bir heyeti iddiaları araştırmakla görevlendirmişti.

Teknik hazırlıkları tamamlayan ekibin, Güney Kıbrıs'ta Suriye'nin inceleme izni vermesini beklediği belirtiliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.17 23:19 - Son Güncellenme: 2013.04.17 23:20 - boş7
A