Esad'a tepkiler sürüyor
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in konuşmasını televizyondan dinleyen muhalifler, açıklamaya tepki gösterdi.
2013.01.07 13:17 - Son Güncellenme: 2013.01.07 13:17 - Dünya - HABER MERKEZİ
Halep'te belirli bir bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Şehba Tugayı, Esed'in açıklamasını karargahlarında izledi. Açıklama sırasında bazı muhalifler sözleriyle Esed'in konuşmasına tepki gösterirken, bazıları ayakkabısını televizyon ekranına vurdu.
Tugayın sözcüsü Hamit Ebu Ahmet, konuşmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed'den yeni şeyler beklediklerini, ancak son konuşmasında da diğerlerinden farklı bir şey olmadığını söyledi.
-''Çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz''-
Hiç kimsenin karşısında olmadıklarını dile getiren Ahmet, şunları kaydetti:
''Şiddetin durması için ne gerekiyorsa, onu yapmaya hazırız. Biz terörist değiliz. Bu ülkenin sahipleriyiz. Biz rejim karşısında nefsi müdafaa yapıyoruz. Bu ülkenin yararına olacak her türlü girişimi destekliyoruz, sonuna kadar arkasındayız ve arkasında da olacağız. Kanın durması için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız.
-Konuşmaya Fransa'dan tepki-
Fransa, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in dün yaptığı konuşmada bahsettiği plana tepki göstererek, Suriye liderini "gerçeği inkar etmekle" suçladı. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philippe Lalliot, "Esed, halkına yönelik baskı rejimini haklı çıkartmaya çalıştığı yeni önerileriyle gerçeği inkar ettiğini bir kez daha gösteriyor" dedi.