Es-Es'in acı kaderi...

Es-Es'in acı kaderi...

Eskişehirspor bu acıyı 2. kez tadıyor. Ediz'in 26 yaşında ani vefatıyla yasa boğulan Es-Es, bu acıyı 1985'te 25 yaşında ölen kalecisi Sinan Alaağaç'ta da yaşamıştı. Sinan Alaağaç'ın vefatından 39 gün sonra ise Ediz doğmuştu...

2012.09.05 16:26 - Son Güncellenme: 2012.09.05 16:28 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Es-Es'in acı kaderi...

Eskişehirspor bu acıyı 2. kez tadıyor. Ediz Bahtiyaroğlu'nun hünez 26 yaşında aniden rahatsızlanarak vefat etmesiyle yasa boğulan Es-Es, bu acıyı 1985'te kalecisi Sinan Alaağaç'ta da yaşamıştı.

Eskişehirsporlu Ediz'in henüz 25 yaşında kalp krizi ile hayata gözlerini yumması, Türkiye'yi hem şoka soktu hem de yasa boğdu. Acının en yoğun hissedildiği yerlerden biri de Eskişehirspor Kulübü.

Es-Es'te bir yandan Ediz'i kaybetmenin acısı yaşanırken, diğer yandan da yaşı 40'ın üzerinde olan Eskişehirsporluların eski bir acısı tazelendi.

Ediz'in ani vefatı, bu camiaya 1985'te yaşanan büyük bir acıyı hatırlattı.

YIL 1985...
Eskişehirspor'un unutulmaz kalecilerinden Sinan Alaağaç, Kasım 1985'te askerlik dönüşü takımın kampına katılmış  ama çalışma sırasında rahatsızlanarak odasına çıkmıştı. Beyninde ortaya çıkan ani bir rahatsızlık, solunumunun durmasına neden olmuş ve genç kaleci, 24 Kasım 1985'te henüz 25 yaşında hayata gözlerini yummuştu.

YÜKSEK MÜHENDİS KALECİ
Dönemin başarılı kalecileri arasında gösterilen, 6 kez milli takıma davet edilen Sinan Alaağaç; başarılı sporculuğunun yanı sıra üniversiteden yüksek maden mühendisi olarak mezun olmuş çok değerli bir isimdi.Üniversite eğitiminin üzerine master da yaparak yüksek mühendis olan ve bu özelliğiyle futbolda nadiren görülen bir profil çizen Sinan Alaağaç'ın adı Eskişehir'de bir okula verilmişti.

"ESKİŞEHİRSPOR'UN KADERİNDE MİDİR?"
Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal da Ediz Bahtiyaroğlu için düzenlenen törende bu olaya değindi. Sinan Alaağaç'ın ardından Ediz Bahtiyaroğlu'nu da genç yaşta aniden kaybettiklerine hatırlatan Ünal "Bu, Eskişehirspor'un kaderinde midir? Rahmetli Sinan'ı da biz böyle kaybettik. Şimdi Ediz... Rabbim'e dua ediyorum, inşallah bu son olsun." dedi.

HER YIL ANILIYOR
Vefatının üzerinden 27 sene geçen Sinan Alaağaç Eskişehir'de her yıl ölüm yıldönümünde anılıyor. Sinan Alaağaç'ın vefatından 1.5 ay sonra doğan ve onunla aynı yaşlardayken vefat eden Ediz Bahtiyaroğlu'nun da aynı şekilde her yıl anılması bekleniyor. Başkan Halil Ünal, genç yaşta yitirdikleri Ediz'i unutmayacaklarını ve her yıl anacaklarını açıkladı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.09.05 16:26 - Son Güncellenme: 2012.09.05 16:28 - HABER MERKEZİ
A