Erzurum'a dev yatırım

Erzurum'a dev yatırım

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile MNG Holding CEO'su Abiş Hopikoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi.

2013.04.15 17:59 - Son Güncellenme: 2013.04.15 17:59 - Ekonomi
A
Erzurum'a dev yatırım

Hopikoğlu, eski şehirler arası otobüs terminal alanı üzerine, dünyanın üçüncü büyük eğlence merkezinin de içinde bulunacağı 25'er katlı 763 konutlu site şeklinde rezidans ve AVM'nin yapılacağını söyledi.

Müceldili Konağında düzenlenen basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye ilçesindeki eski şehirlerarası otobüs terminal alanı üzerine kuracakları 25'er katlı 4 rezidans ve alışveriş merkezleri ile şehrin geleceğine önemli bir yatırım yapmış olacaklarını söyledi.

Başkan Küçükler, söz konusu alan üzerinde kent otelin tasarı şeklinde yer aldığını, ancak bunun sonradan çıkartıldığı ifade ederek, "MNG Holding ihale sözleşmesi kapsamında kapalı alanlarda her türlü değişikliği yapma hakkına sahip. Yapılması planlanan kent otel projeden çıkartıldı. Bunda da hayır vardır. Şu anda Erzurum'a otel yapmak isteyen iki firma var. 280 dönüm alana sahip Olimpiyat Parkı'nda otel yapılabilir." dedi.

MNG Holding CEO'su Abiş Hopikoğlu'da eski şehirler arası otobüs terminal alanı üzerine, dünyanın üçüncü büyük eğlence merkezinin de içinde bulunacağı 25'er katlı 763 konutlu site şeklinde rezidans ve AVM'nin yapılacağını söyledi.

Hopikoğlu, "Normal şartlarda 2 yıl içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Erzurum'a 340 milyon TL değerinde bir yatırım yapıyoruz. AVM'de 2 bin 400 kişi istihdam edilecek. Dünya markaları buralarda bulunacak. Rezidanslar bir odalı konutlardan 5 odalı dairelere kadar çeşitli opsiyonlarda bulunacak. Özellikle 1 odalı konutlar ülkenin zengin işadamlarına ve sanatçılara yönelik kış turizmi kapsamında satılmasını planlıyoruz. Proje tasarısında otel de vardı. Ancak oteli projeden çıkarıp yerine otel tipi tek odalı konutlar koyduk. Bu konutları ülkenin zenginlerine satmayı hedefliyoruz.

Rezidans ve AVM'yi hizmete açtığımızda bugün bu arsayı çok komik bir rakama almış gibi olacağız. Çünkü projemizin tamamlanmasıyla bölgedeki arsa ve menkul değerleri tavan yapacak. Ayrıca inşaat ve alımların yüzde 80'ini Erzurum'dan yaparak şehir ekonomisine önemli miktarda sıcak para girişini temin etmiş olacağız." diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.15 17:59 - Son Güncellenme: 2013.04.15 17:59 - boş7
A