Ertuğrulkent'te balık istifi eğitim - ÖZEL HABER

Ertuğrulkent'te balık istifi eğitim - ÖZEL HABER

Yeni eğitim sistemiyle birlikte okullar yeniden düzenlendi, ancak Bursa'daki pek çok okul, yeterli dönüşümü sağlayamadı. Ertuğrulkent'te yeni kayıtlarla birlikte balık istifine dönen Koç, Emirkoop ve Hüsnü Züber okulları bölgenin ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Yapılan yeni ilkokul da ani bir kararla İmam Hatip okuluna dönüştürülünce veliler tepki gösterdi.

2013.09.04 12:04 - Son Güncellenme: 2013.09.04 13:17 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ertuğrulkent'te balık istifi eğitim - ÖZEL HABER



Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM

Bursa'da eğitim balık istifine doğru sürükleniyor. 4+4+4 sistemi kamuoyunda büyük ayrışmalara yol açarken, 12 yıllık kesintisiz eğitimin aceleyle hayata geçirilmesi nedeniyle nüfusu artan mahallelerde okul problemi yaşanıyor. 300 metrede bir cami yapılan Ertuğrulkent'te yalnızca 3 okulun bulunması velilerin tepkisine neden oluyor. Yeni kayıt döneminde Öğrencilerin balık istifi gibi yığıldığı Koç, Emirkoop ve Hüsnü Züber okulları bölgenin ihtiyacını karşılayamaz hale geldi. Bu eğitim öğretim dönemi için yapılan yeni ilkokul da ani bir kararla İmam Hatip okuluna dönüştürülünce veliler tepki gösterdi.

DERSLİK YETMİYOR

60-66 aylıkların okula başlamasıyla birlikte öğrenci sayısı artan okullarda derslikler yetmeyince okul yönetimleri çareyi okul bahçesine ek bina yapmakta buluyor. Geçtiğimiz yıl bin 100 öğrencisi bulunan Emirkoop İlkokulu'nda bu yıl talep patlaması yaşanıyor. Bin 400 öğrenciye eğitim verecek olan okulun bahçesinde bulunan futbol sahasına ek bir bina yapılması düşünülüyor.

VELİLER İTİRAZ ETTİ

Aynı bulvar üzerinde 4 cami bulunan Ertuğrulkent'te yeni bir cami daha yapılması kararı meclisten geçince bölgenin camiye değil okula ihtiyacı olduğunu savunan mahalle sakinleri imza topladı. Meclis kararına itiraz eden mahalle sakinleri, Ertuğrulkent'e en az 2 okulun daha yapılasının şart olduğunu dile getirdi.

OKUL BOŞ KALINCA...

Eleştirileri yanıtlayan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsmet Erdoğan, geçtiğimiz yıl yeni yapılan Özlüce İlkokulu'na yalnızca 60 öğrencinin kayıt olduğunu, bir yıl boyunca okulun aktif bir şekilde kullanıla. 60 öğrencinin Hüsnü Züber Okulu'na kaydırıldığını belirten Erdoğan, okulun Özlüce İmam Hatip Okulu olarak değiştirildiğini ve kayıtların devam ettiğini bildirdi.


 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.09.04 12:04 - Son Güncellenme: 2013.09.04 13:17 - HABER MERKEZİ
A